Delphi Technologies: Het voordeel van OE-onderdelen

Eind vorig jaar is onderdelenfabrikant Delphi opgesplitst in Delphi Technologies en Aptiv. Deze nieuwe divisie richt zich op de OE-fabricage van componenten voor onder meer de autonome auto. Delphi Technologies blijft als vanouds technische componenten fabriceren, ook voor de aftermarket, vertelt business development manager Benelux Laurent Sijs.

Waarom moet je als garagebedrijf voor de onderdelen van Delphi kiezen? Er zijn per slot van rekening talloze aanbieders die allemaal roepen de beste kwaliteit te leveren. En nog betaalbaar ook. Toch heeft Delphi, zo meent Laurent Sijs, écht een streepje voor op de concurrentie. "Dat heeft vooral te maken met het feit dat we nauw betrokken zijn in de eerste montage. Als OE-fabrikant produceren we onderdelen voor alle grote automerken en we lopen daarmee altijd voorop als het gaat om de laatste kennis en de nieuwste onderdelen. Praktisch gezien: als je Delphi-onderdelen monteert, weet je honderd procent zeker dat ze passen."

Motormanagementsystemen

Een van de productlijnen waarmee Delphi sterk vertegenwoordigd is in de eerste montage betreft motormanagementsystemen. En dat is precies een deel van de markt dat in belang toeneemt. "De vraag naar onderdelen die aan het motormanagement zijn gekoppeld, neemt alsmaar toe. Niet omdat die onderdelen vaker kapot gaan, maar omdat er meer en meer hardware aan de software wordt gekoppeld. Juist de specificaties van deze onderdelen luisteren heel nauw, omdat ze moeten worden ingelezen. Kloppen de specificaties niet, dan loop je de kans dat het motormanagement het onderdeel niet herkent en een auto foutcodes genereert. Ook hier zie je dus het belang van originele onderdelen in het aftermarketkanaal."

In het licht van deze ontwikkelingen benadrukt Sijs nog het belang van de juiste diagnoseapparatuur. "We beschikken over alle relevante voertuigdata. In combinatie met onze diagnoseapparatuur stel je direct de juiste diagnose. In combinatie met OE-onderdelen van Delphi vergemakkelijkt dat het reparatieproces in de werkplaats."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Delphi Technologies: Het voordeel van OE-onderdelen - Automobielmanagement.nl

Delphi Technologies: Het voordeel van OE-onderdelen

Eind vorig jaar is onderdelenfabrikant Delphi opgesplitst in Delphi Technologies en Aptiv. Deze nieuwe divisie richt zich op de OE-fabricage van componenten voor onder meer de autonome auto. Delphi Technologies blijft als vanouds technische componenten fabriceren, ook voor de aftermarket, vertelt business development manager Benelux Laurent Sijs.

Waarom moet je als garagebedrijf voor de onderdelen van Delphi kiezen? Er zijn per slot van rekening talloze aanbieders die allemaal roepen de beste kwaliteit te leveren. En nog betaalbaar ook. Toch heeft Delphi, zo meent Laurent Sijs, écht een streepje voor op de concurrentie. "Dat heeft vooral te maken met het feit dat we nauw betrokken zijn in de eerste montage. Als OE-fabrikant produceren we onderdelen voor alle grote automerken en we lopen daarmee altijd voorop als het gaat om de laatste kennis en de nieuwste onderdelen. Praktisch gezien: als je Delphi-onderdelen monteert, weet je honderd procent zeker dat ze passen."

Motormanagementsystemen

Een van de productlijnen waarmee Delphi sterk vertegenwoordigd is in de eerste montage betreft motormanagementsystemen. En dat is precies een deel van de markt dat in belang toeneemt. "De vraag naar onderdelen die aan het motormanagement zijn gekoppeld, neemt alsmaar toe. Niet omdat die onderdelen vaker kapot gaan, maar omdat er meer en meer hardware aan de software wordt gekoppeld. Juist de specificaties van deze onderdelen luisteren heel nauw, omdat ze moeten worden ingelezen. Kloppen de specificaties niet, dan loop je de kans dat het motormanagement het onderdeel niet herkent en een auto foutcodes genereert. Ook hier zie je dus het belang van originele onderdelen in het aftermarketkanaal."

In het licht van deze ontwikkelingen benadrukt Sijs nog het belang van de juiste diagnoseapparatuur. "We beschikken over alle relevante voertuigdata. In combinatie met onze diagnoseapparatuur stel je direct de juiste diagnose. In combinatie met OE-onderdelen van Delphi vergemakkelijkt dat het reparatieproces in de werkplaats."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding