CSW: Technische informatie HaynesPro nu ook in AutomaaT GO

CSW Software heeft de technische informatie van HaynesPro geïntegreerd in AutomaaT GO. Klanten met een abonnement bij CSW Software hebben nu gratis toegang tot de onderhoudsschema’s van HaynesPro, zodat de workflow in de werkplaats nog verder verbetert. Dat en meer laat Peter Kuijpers van CSW Software weten.

CSW: Technische informatie HaynesPro nu ook in AutomaaT GO

“Technische informatie was altijd wel beschikbaar, ook voor het universele garagebedrijf, maar vaak alleen via verschillende kanalen. Juist dat maakte het gebruik ervan in de werkplaats minder efficiënt. Nu is alles op één plek te vinden.” Daarnaast verkleint het gebruik van technische data de kans op verkeerd bestelde onderdelen en daarmee het aantal onderdeelretouren. Bovendien kunnen werkplaatsuren beter worden ingeschat. “Kortom, met het beschikbaar stellen van alle technische voertuiginformatie uit HaynesPro maken we het leven van de garagist een stuk eenvoudiger.” AutomaaT GO draait op alle mogelijke besturingssystemen en er is daarnaast een speciale werkplaatsversie, AutomaaT Touch. Kuijpers: “Met Touch hebben de monteurs een bondige versie van de software in gebruik, ontwikkelt voor tablets. Ook hierin is de koppeling met HaynesPro beschikbaar.”

Volgens fabrieksopgave

Kuijpers legt uit dat garagisten met de nieuwe koppeling in Automaat GO direct onderhoudsschema’s volgens fabrieksopgave kunnen oproepen, inclusief de uit te voeren werkzaamheden en te gebruiken onderdelen. Daarnaast kunnen flatratetijden voor het opgevraagde onderhoudsschema worden ingezien. Tot slot is ook de koppeling met het complete technische datapakket van HaynesPro voor technische tekeningen, service instructies, diagnose applicatie voor elektronische problemen (VESA) en service bulletins door CSW Software geïntegreerd. “In principe kun je dan als universeel dezelfde service bieden als de merkdealer.”

Werkplaatsoffertes online

Ander nieuws is dat werkplaatsoffertes nu online door de klant goedgekeurd kunnen worden. “Hiervoor hebben we een afgeschermde omgeving gebouwd. Het garagebedrijf plaatst daarin zijn offerte en de klant krijgt een e-mail met de link naar de offerte. Daar kan hij akkoord geven, waarna men de werkzaamheden kan inplannen, die automatisch op de werkbon verschijnen. Tot slot: iedere nacht worden in AutomaaT GO de APK-data gesynchroniseerd met de RDW. “Voordeel is dat wanneer je een APK-mailing verstuurt, je ook zeker weet dat die auto’s nog niet zijn gekeurd. Ook hier geldt: het maakt het werk van de garagist eenvoudiger. Dat is waar het bij ons om draait.”

CSW: Technische informatie HaynesPro nu ook in AutomaaT GO - Automobielmanagement.nl

CSW: Technische informatie HaynesPro nu ook in AutomaaT GO

CSW Software heeft de technische informatie van HaynesPro geïntegreerd in AutomaaT GO. Klanten met een abonnement bij CSW Software hebben nu gratis toegang tot de onderhoudsschema’s van HaynesPro, zodat de workflow in de werkplaats nog verder verbetert. Dat en meer laat Peter Kuijpers van CSW Software weten.

CSW: Technische informatie HaynesPro nu ook in AutomaaT GO

“Technische informatie was altijd wel beschikbaar, ook voor het universele garagebedrijf, maar vaak alleen via verschillende kanalen. Juist dat maakte het gebruik ervan in de werkplaats minder efficiënt. Nu is alles op één plek te vinden.” Daarnaast verkleint het gebruik van technische data de kans op verkeerd bestelde onderdelen en daarmee het aantal onderdeelretouren. Bovendien kunnen werkplaatsuren beter worden ingeschat. “Kortom, met het beschikbaar stellen van alle technische voertuiginformatie uit HaynesPro maken we het leven van de garagist een stuk eenvoudiger.” AutomaaT GO draait op alle mogelijke besturingssystemen en er is daarnaast een speciale werkplaatsversie, AutomaaT Touch. Kuijpers: “Met Touch hebben de monteurs een bondige versie van de software in gebruik, ontwikkelt voor tablets. Ook hierin is de koppeling met HaynesPro beschikbaar.”

Volgens fabrieksopgave

Kuijpers legt uit dat garagisten met de nieuwe koppeling in Automaat GO direct onderhoudsschema’s volgens fabrieksopgave kunnen oproepen, inclusief de uit te voeren werkzaamheden en te gebruiken onderdelen. Daarnaast kunnen flatratetijden voor het opgevraagde onderhoudsschema worden ingezien. Tot slot is ook de koppeling met het complete technische datapakket van HaynesPro voor technische tekeningen, service instructies, diagnose applicatie voor elektronische problemen (VESA) en service bulletins door CSW Software geïntegreerd. “In principe kun je dan als universeel dezelfde service bieden als de merkdealer.”

Werkplaatsoffertes online

Ander nieuws is dat werkplaatsoffertes nu online door de klant goedgekeurd kunnen worden. “Hiervoor hebben we een afgeschermde omgeving gebouwd. Het garagebedrijf plaatst daarin zijn offerte en de klant krijgt een e-mail met de link naar de offerte. Daar kan hij akkoord geven, waarna men de werkzaamheden kan inplannen, die automatisch op de werkbon verschijnen. Tot slot: iedere nacht worden in AutomaaT GO de APK-data gesynchroniseerd met de RDW. “Voordeel is dat wanneer je een APK-mailing verstuurt, je ook zeker weet dat die auto’s nog niet zijn gekeurd. Ook hier geldt: het maakt het werk van de garagist eenvoudiger. Dat is waar het bij ons om draait.”