Micpoint schakelt verder dan ritregistratie

Micpoint, bekend van hun hardware en software voor onder andere ritregistratie, staat in de startblokken om met MyFMS-clouddienst het verschil te maken in uw dagelijks leven. “Slim data verzamelen, verwerken en presenteren om het leven van mensen makkelijker te maken.”

Familiebedrijf Micpoint, met als algemeen directeur Denis Leemkuil en technisch directeur Frank Leemkuil, praat met de energie en flexibiliteit van een hippe start-up. Toch is Micpoint al meer dan 27 jaar actief. De aanwezige expertise op het gebied van fleetmanagement vormt het startpunt. Kilometerregistratie, rijstijl, verbruik, verhouding zakelijk/privé: het zijn dit soort data die MyFMS al decennialang levert aan leasemaatschappijen, wagenparkbeheerders en autoverhuurders. "Nu is het tijd voor MyFMS 2.0, we willen gaan bijdragen aan ‘smart cities’ in de wereld van ‘internet of things’, vertelt Frank Leemkuil.

Datagedreven dienstverlener

Denis Leemkuil legt uit waarom MyFMS zo breed inzetbaar is. "Bij het ontwerp van hard- en software hebben wij gekozen voor het ontwikkelen van dermate abstracte connectoren, dat generieke koppelingen en overcapaciteit ingebouwd zijn voor het ontsluiten van veel meer gegevens dan bij fleetmanagement noodzakelijk is." De door Micpoint ontwikkelde MyFMS Smart Reader is bijvoorbeeld erg zuinig met stroom; veel zuiniger dan de alternatieven. Ook werkt het device samen met 80 procent van de toegangscontrolesystemen. Micpoint ziet zichzelf binnen de keten als datagedreven dienstverlener, waarbij een partnerschap met Qlik Sense (Business Intelligence) voor nog meer toegevoegde waarde zorgt.

In de cloud

Qlik Sense en Micpoint gaan samen de ‘big data’ vertalen in dashboards, zodat bedrijven de gegevens kunnen gebruiken om te groeien. "Met zo’n dashboard komt informatie ook echt tot leven", stelt Frank Leemkuil. "Die vertaling stelt een bedrijf in staat om te analyseren, te leren, te verbeteren en beslissingen te nemen op het juiste moment." Die vertaalslag biedt Micpoint straks ook aan in apps, die beschikbaar zijn in een app center.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Micpoint schakelt verder dan ritregistratie - Automobielmanagement.nl

Micpoint schakelt verder dan ritregistratie

Micpoint, bekend van hun hardware en software voor onder andere ritregistratie, staat in de startblokken om met MyFMS-clouddienst het verschil te maken in uw dagelijks leven. “Slim data verzamelen, verwerken en presenteren om het leven van mensen makkelijker te maken.”

Familiebedrijf Micpoint, met als algemeen directeur Denis Leemkuil en technisch directeur Frank Leemkuil, praat met de energie en flexibiliteit van een hippe start-up. Toch is Micpoint al meer dan 27 jaar actief. De aanwezige expertise op het gebied van fleetmanagement vormt het startpunt. Kilometerregistratie, rijstijl, verbruik, verhouding zakelijk/privé: het zijn dit soort data die MyFMS al decennialang levert aan leasemaatschappijen, wagenparkbeheerders en autoverhuurders. "Nu is het tijd voor MyFMS 2.0, we willen gaan bijdragen aan ‘smart cities’ in de wereld van ‘internet of things’, vertelt Frank Leemkuil.

Datagedreven dienstverlener

Denis Leemkuil legt uit waarom MyFMS zo breed inzetbaar is. "Bij het ontwerp van hard- en software hebben wij gekozen voor het ontwikkelen van dermate abstracte connectoren, dat generieke koppelingen en overcapaciteit ingebouwd zijn voor het ontsluiten van veel meer gegevens dan bij fleetmanagement noodzakelijk is." De door Micpoint ontwikkelde MyFMS Smart Reader is bijvoorbeeld erg zuinig met stroom; veel zuiniger dan de alternatieven. Ook werkt het device samen met 80 procent van de toegangscontrolesystemen. Micpoint ziet zichzelf binnen de keten als datagedreven dienstverlener, waarbij een partnerschap met Qlik Sense (Business Intelligence) voor nog meer toegevoegde waarde zorgt.

In de cloud

Qlik Sense en Micpoint gaan samen de ‘big data’ vertalen in dashboards, zodat bedrijven de gegevens kunnen gebruiken om te groeien. "Met zo’n dashboard komt informatie ook echt tot leven", stelt Frank Leemkuil. "Die vertaling stelt een bedrijf in staat om te analyseren, te leren, te verbeteren en beslissingen te nemen op het juiste moment." Die vertaalslag biedt Micpoint straks ook aan in apps, die beschikbaar zijn in een app center.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding