Koch: ‘Elk auto­bedrijf zou zelf moeten uitlijnen’

Wouter van den Hurk, sales- en servicemanager Nederland van Koch Achsmessanlagen, rekent graag af met de twee meest gebruikte excuses om het uitlijnen van auto’s uit te besteden: uitlijn-apparatuur vraagt om een te grote investering en ‘we hebben niet alle kennis in huis’. De Koch HD-10 EasyTouch kost slechts 3800 euro exclusief btw, inclusief 4 uur persoonlijke training aan de brug.

Het Duitse Koch heeft een duidelijk andere filosofie dan heel veel andere aanbieders. Niet de computer (zoals bij de prijzige 3D-meetapparatuur) leest het resultaat van de meting af, maar de monteur aan de brug. "Eigenlijk heel logisch, want diezelfde monteur meet ook zelf met een schuifmaat de dikte van een remschijf, of stelt zelf de momentsleutel op het juiste aantrekkoppel in," aldus Wouter van den Hurk. Vandaar dat Koch al jaren vasthoudt aan een analoog systeem met laser.

Alle metingen voor perfect uitlijnen

Het Koch HD-10 EasyTouch systeem bestaat uit twee meetkoppen met draaibare lasers en twee meetunits met schaalverdeling. De laser laat letterlijk het verschil in sporing zien, de digitale hoekmeter camber en caster. "Met ons systeem kun je alle metingen uitvoeren om de auto perfect uit te lijnen. Als monteur houd je met ons systeem zelf de regie. Ons systeem werkt ook met een computer of tablet met alle uitlijngegevens op basis van kentekenherkenning. Alleen voert de monteur zelf de afgelezen meetwaarden in voor een rapport. Overigens kan de uitlijning ook goed worden uitgevoerd zonder de computer te gebruiken. Vooral eenvoud en duurzaamheid zorgen ervoor dat dit het meest verkochte uitlijnapparaat in Europa is."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Koch: ‘Elk auto­bedrijf zou zelf moeten uitlijnen’ - Automobielmanagement.nl

Koch: ‘Elk auto­bedrijf zou zelf moeten uitlijnen’

Wouter van den Hurk, sales- en servicemanager Nederland van Koch Achsmessanlagen, rekent graag af met de twee meest gebruikte excuses om het uitlijnen van auto’s uit te besteden: uitlijn-apparatuur vraagt om een te grote investering en ‘we hebben niet alle kennis in huis’. De Koch HD-10 EasyTouch kost slechts 3800 euro exclusief btw, inclusief 4 uur persoonlijke training aan de brug.

Het Duitse Koch heeft een duidelijk andere filosofie dan heel veel andere aanbieders. Niet de computer (zoals bij de prijzige 3D-meetapparatuur) leest het resultaat van de meting af, maar de monteur aan de brug. "Eigenlijk heel logisch, want diezelfde monteur meet ook zelf met een schuifmaat de dikte van een remschijf, of stelt zelf de momentsleutel op het juiste aantrekkoppel in," aldus Wouter van den Hurk. Vandaar dat Koch al jaren vasthoudt aan een analoog systeem met laser.

Alle metingen voor perfect uitlijnen

Het Koch HD-10 EasyTouch systeem bestaat uit twee meetkoppen met draaibare lasers en twee meetunits met schaalverdeling. De laser laat letterlijk het verschil in sporing zien, de digitale hoekmeter camber en caster. "Met ons systeem kun je alle metingen uitvoeren om de auto perfect uit te lijnen. Als monteur houd je met ons systeem zelf de regie. Ons systeem werkt ook met een computer of tablet met alle uitlijngegevens op basis van kentekenherkenning. Alleen voert de monteur zelf de afgelezen meetwaarden in voor een rapport. Overigens kan de uitlijning ook goed worden uitgevoerd zonder de computer te gebruiken. Vooral eenvoud en duurzaamheid zorgen ervoor dat dit het meest verkochte uitlijnapparaat in Europa is."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding