Paul Eidhof, Cluster Director Benelux, is er trots op: “Een testwinnaar bevestigt voor ons dat we een goede kwaliteitspositie innemen. En zeker in de Benelux gaan de zaken zeer voorspoedig; we zijn met onze Quatrac vierseizoenenbanden de absolute marktleider. Met de nieuwe Quatrac Pro betreden we nu ook het hogere segment van dit type banden. We groeien al jaren achtereen in een redelijk stabiele markt. Veel afnemers én consumenten stappen dus over naar Vredestein en ook Apollo; dat merk groeit net zo hard mee.” De zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding en dito distributie zijn volgens Eidhof de belangrijkste redenen van het succes, net als de no-nonsensebenadering van het bedrijf. “We houden van zakendoen op zijn Nederlands: gelijkwaardig, transparant, pragmatisch”.

Die combinatie van product, beschikbaarheid en bedrijfscultuur begint ook op te vallen bij de autofabrikanten; ook in de eerste montage verstevigt Vredestein haar positie. “We leveren al aan Volkswagen, Seat en Ford voor de eerste montage van een aantal modellen. Op korte termijn komen daar nog Mercedes-Benz en BMW bij.” Om aan die vraag te voldoen, komt de nieuwe productiefaciliteit in Hongarije als geroepen. (MvW)