Hefra: ondersteunt bij onderhoud start/stop-systemen

Hefra bestaat dit jaar 50 jaar. Tegelijkertijd maakte Jeroen Sluis op 1 januari jl. de stap van commercial director naar managing director bij Hefra, de grootste onafhankelijke acculeverancier van de Benelux. Sluis constateert dat start/stop-systemen nu echt met een opmars bezig zijn in het aftermarketkanaal.

In de zoektocht van autoproducenten naar nog een procentje minder brandstofgebruik en een gunstig milieulabel worden nieuwe auto’s al enkele jaren massaal van start/stop-techniek voorzien. Garagebedrijven kunnen zich hierop beter voorbereiden met de ondersteuning van Hefra, denkt de kersverse directeur. “De vervangingsvraag komt nu goed op gang en met onze start/stop-accu’s, zoals die van VMF en Varta, beschikken we over de beste producten en de meeste kennis om deze systemen te servicen. De Varta-accu’s maken gebruik van innovatieve AGM-technologie met speciale glasmat-seperator. Ze hebben een hogere laadcapaciteit om extra energie uit de remenergieterugwinning te kunnen opnemen. Bovendien hebben deze accu’s een langere levensduur en ze zijn absoluut onderhoudsvrij. Varta is met de AGM-accu in de eerste montage marktleider. En helemaal interessant: deze producten zijn ook als private label leverbaar.”

Kennisniveau

Grootste uitdaging is het op peil houden van het kennisniveau bij de universele garagist, merkt Sluis. “Er is soms vrees bij monteurs om met deze techniek aan de slag te gaan, maar met onze kennis en ondersteuning is dat niet nodig; wij leren de garagist meer over de complexiteit van start/stop-systemen, zoals het inleren van de nieuwe batterij. (MvW)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Hefra: ondersteunt bij onderhoud start/stop-systemen - Automobielmanagement.nl

Hefra: ondersteunt bij onderhoud start/stop-systemen

Hefra bestaat dit jaar 50 jaar. Tegelijkertijd maakte Jeroen Sluis op 1 januari jl. de stap van commercial director naar managing director bij Hefra, de grootste onafhankelijke acculeverancier van de Benelux. Sluis constateert dat start/stop-systemen nu echt met een opmars bezig zijn in het aftermarketkanaal.

In de zoektocht van autoproducenten naar nog een procentje minder brandstofgebruik en een gunstig milieulabel worden nieuwe auto’s al enkele jaren massaal van start/stop-techniek voorzien. Garagebedrijven kunnen zich hierop beter voorbereiden met de ondersteuning van Hefra, denkt de kersverse directeur. “De vervangingsvraag komt nu goed op gang en met onze start/stop-accu’s, zoals die van VMF en Varta, beschikken we over de beste producten en de meeste kennis om deze systemen te servicen. De Varta-accu’s maken gebruik van innovatieve AGM-technologie met speciale glasmat-seperator. Ze hebben een hogere laadcapaciteit om extra energie uit de remenergieterugwinning te kunnen opnemen. Bovendien hebben deze accu’s een langere levensduur en ze zijn absoluut onderhoudsvrij. Varta is met de AGM-accu in de eerste montage marktleider. En helemaal interessant: deze producten zijn ook als private label leverbaar.”

Kennisniveau

Grootste uitdaging is het op peil houden van het kennisniveau bij de universele garagist, merkt Sluis. “Er is soms vrees bij monteurs om met deze techniek aan de slag te gaan, maar met onze kennis en ondersteuning is dat niet nodig; wij leren de garagist meer over de complexiteit van start/stop-systemen, zoals het inleren van de nieuwe batterij. (MvW)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding