In de zoektocht van autoproducenten naar nog een procentje minder brandstofgebruik en een gunstig milieulabel worden nieuwe auto’s al enkele jaren massaal van start/stop-techniek voorzien. Garagebedrijven kunnen zich hierop beter voorbereiden met de ondersteuning van Hefra, denkt de kersverse directeur. “De vervangingsvraag komt nu goed op gang en met onze start/stop-accu’s, zoals die van VMF en Varta, beschikken we over de beste producten en de meeste kennis om deze systemen te servicen. De Varta-accu’s maken gebruik van innovatieve AGM-technologie met speciale glasmat-seperator. Ze hebben een hogere laadcapaciteit om extra energie uit de remenergieterugwinning te kunnen opnemen. Bovendien hebben deze accu’s een langere levensduur en ze zijn absoluut onderhoudsvrij. Varta is met de AGM-accu in de eerste montage marktleider. En helemaal interessant: deze producten zijn ook als private label leverbaar.”

Kennisniveau

Grootste uitdaging is het op peil houden van het kennisniveau bij de universele garagist, merkt Sluis. “Er is soms vrees bij monteurs om met deze techniek aan de slag te gaan, maar met onze kennis en ondersteuning is dat niet nodig; wij leren de garagist meer over de complexiteit van start/stop-systemen, zoals het inleren van de nieuwe batterij. (MvW)