Een garantieproduct zorgt voor onderhouds- en re­paratiewerkzaamheden binnen het kader van het garantiecontract. Zo kan de auto vanaf de aankoop jarenlang beschermd worden tegen reparatiekosten en bindt de dealer zijn klanten op lange termijn aan zijn bedrijf.

Onderhoud EV’s vaak onderbelicht

Onderbelicht is dat ook hybride voertuigen en zelfs volledig elektrische voertuigen onderhoud nodig hebben. En als er iets kapot gaat, is reparatie vaak duurder dan bij reguliere auto’s. Het is dan ook niet zo gek om ook voor deze voertuigen als occasion een garantieverlenging aan te bieden, denkt sales manager Maikel Simonis.

Garantie op onderdelen

“Sinds het jaar 2015 hebben we aparte dekkingsmogelijkheden voor hybride auto’s en elektrische voertuigen, en we zien het gebruik ervan de laatste tijd toenemen door het groeiende aanbod op de tweedehands markt.” Concreet dekt CarGarantie defecten aan onderdelen af die typisch zijn voor hybrides en EV’s. “Dit zijn onderdelen als de elektrische motoren van de aandrijving, de hoogspanningskabels, de vermogenselektronica van de aandrijving, de regeleenheden, de frequentieomvormers, de spanningstransformators, enz. Ze vallen allemaal onder de verlengde garantie die wij aanbieden.”