“Voor merkdealers en universele autobedrijven is het ontzettend interessant om financial lease op te nemen in hun aanbod richting de zakelijke autokoper. Ze kunnen zo meer auto’s verkopen, een hogere marge genereren en de klant ontzorgen. Daarnaast kunnen autobedrijven er ook voor kiezen om met hun voorraad gratis te adverteren op FinancialLease.nl, waardoor de online vindbaarheid ook nog eens vergroot wordt.”

Meerwaarde

Van Dijk: “Autobedrijven plaatsen hun occasion- voorraad op onze website. Wij vertalen de verkoopprijs naar een leaseprijs, en adverteren daarmee op FinancialLease.nl. De meerwaarde is dat wij de voorraad gratis op onze eigen website doorplaatsen alsmede de verschillende occasionportals en op social media. Dat genereert momenteel op jaarbasis meer dan 30.000 aanvragen. Vorig jaar verkochten we op die manier voor meer dan € 100 mln. excl. btw aan auto’s. Allemaal omzet die naar het dealerkanaal gaat. Mede door deze groei is twee jaar geleden het label Financial Lease Partner, onderdeel van FinancialLease.nl, opgezet. Het label waarbij de volle focus op de autobedrijven ligt, zodat wij snel en persoonlijk kunnen schakelen.”

Hoge kwaliteit leads

Financial lease is in feite kopen op afbetaling, maar dan wel met allerlei zakelijke (fiscale) voordelen die ontbreken bij andere leasevormen. Interessant voor zzp’ers en mkb’ers dus. Voor het autobedrijf dat niet bekend is met financial lease, heeft Van Dijk goed nieuws, want Financial Lease Partner zorgt ervoor dat daadwerkelijk alles voor hen geregeld wordt. “We koppelen de autokoper pas aan het autobedrijf nadat er een creditcheck heeft plaatsgevonden. Eenmaal in de showroom hoef je als verkoper alleen nog maar een verkoopovereenkomst te sluiten, op basis van het maandbedrag dat de klant met ons heeft afgesproken. Dit betekent ook dat de klant niet onderhandelt over de verkoopprijs, omdat deze al vaststaat in de overeenkomst. Hierdoor behoud je de marge op de verkoop.”

Verhoog de dealermarge

Een autokoper kan ook zélf in de showroom om financial lease vragen. Of je kunt als autoverkoper financial lease aanbieden aan een zakelijke klant. Ook dan staat Financial Lease Partner klaar. “We brengen de aanvraag onder bij vijf verschillende banken voor een grotere kans op akkoord en daarmee een grotere verkoopkans. Bovendien storten we een percentage van het leasebedrag terug naar het autobedrijf als provisie. Dit kan oplopen tot een verhoging van 50% op de dealermarge per verkoop!’’