Nieuwe auto’s worden al enkele jaren massaal van start/stop-techniek voorzien. Garagebedrijven kunnen zich hierop beter voorbereiden met de ondersteuning van Hefra, denkt Jeroen Sluis. “De vervangingsvraag komt nu goed op gang en met onze start/stop-accu’s, zoals die van VMF en Varta, hebben we de beschikking over de beste producten en de meeste kennis om deze systemen te servicen. De Varta-accu’s maken gebruik van innovatieve AGM-technologie met speciale glasmat-seperator. Ze hebben een hogere laadcapaciteit om extra energie uit de remenergieterugwinning te kunnen opnemen. Bovendien hebben deze accu’s een langere levensduur en ze zijn absoluut onderhoudsvrij. Tot slot is Varta met de AGM-accu in de eerste montage marktleider. En wat helemaal interessant is: deze producten zijn ook als private label leverbaar.”

Campers en caravans

Ook de recreatie is een interessante groeimarkt. In de afgelopen tien jaar verdubbelde het aantal campers naar 115.000 en er rijden ruim 430.000 caravans rond, allemaal met hun eigen stroomvoorziening. Aan de accu’s hiervoor worden bijzondere eisen gesteld; ze moeten langdurig stroom leveren. Maar denk ook aan caravanmovers, golfkarren, etc. Doelgroepen, op de een of andere manier nauw verwant aan ‘automotive’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding