Zonder instroom van jonge monteurs in de werkplaatsen komt de economie letterlijk stil te staan. De afnemende interesse voor werken ‘met de handen’ is ook te merken in de autobranche. “In het DNA van SP Tools zit heel erg dat sleutelen ook leuk moet zijn. In de eerste plaats door de kwaliteit en het gebruiksgemak van ons gereedschap, maar ook door de beleving erom heen,” vertelt Niek Leeuwis, directeur van SP Tools Europe.

Juist door die combinatie zijn al een aantal partnerschappen ontstaan met technische scholen en opleidingsinstituten. Zo is er al bijna vijf jaar een partnerschap met het Deltion College. De sectie autotechniek, motorfietstechniek, tweewieler- techniek en de afdeling International Motorsport Studies werken met gereedschapskarren en gereedschappen van SP Tools. “Door de scholen en opleiders in te schalen op dealerniveau, ontstaat een soort partnerschap dat verder gaat dan het leveren van gereedschap alleen,” benadrukt Niek Leeuwis. “Onze uitstraling is bij uitstek geschikt om meer beleving toe te voegen. SP Tools assisteert graag tijdens open dagen of onderwijsbeurzen. Bijvoorbeeld door in te zoomen op onze internationale partnerschappen in de auto- en motorsport. Dat spreekt jonge mensen vaak enorm aan.”

Open voor nieuwe samenwerkingen

Naast het partnerschap met Deltion College werkt ook Innovam Zwolle samen met SP Tools, net als PENTA college CSG De Oude Maas. “We staan open voor nieuwe samenwerkingen in het technisch onderwijs, waarbij we graag actief bijdragen aan het promoten van het autovak. Het is belangrijk om de jeugd te blijven enthousiasmeren over hoe mooi sleutelen aan motorvoertuigen is!”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding