Alle koppelingsproducten, inclusief complete koppelingsets, van bilstein group worden nu geleverd onder de merken Blue Print (personenwagens) en febi (trucks). Kwaliteit staat daarbij hoog in het vaandel, vertelt Sales Manager Benelux Stijn Thys. “Sinds 2017 bundelen we alle knowhow over koppelingen in het Clutch Competence Centre van KM in Durmersheim, Duitsland. We hebben flink geïnvesteerd in het onderzoekscentrum, zodat we uitgebreid kunnen testen en specificaties kunnen definiëren voor de productie van onze koppelingsets en componenten.”

Producteigenschappen

Met behulp van uitgebreide tests in het testlaboratorium garandeert de bilstein group dat alleen kwalitatief hoogwaardige koppelingscomponenten worden geleverd aan groothandelaren en werkplaatsen. “Alles draait om producteigenschappen. Alleen al een koppelingsplaat van ons is gedefinieerd volgens 25 verschillende dimensies. Door te testen, garanderen we dat elk product aan de gestelde eisen voldoet. We kunnen een koppe-ling controleren op aangrijppunt, de karakteristiek van het aangrijpen en een slijtagesimulatie uit-voeren. Drukgroepen worden bijvoorbeeld getest op meerdere miljoenen cycli. Ze draaien twee weken lang volcontinu.” Dankzij de stringente productspecificaties en rigoreuze testprocedures kan bilstein group garanderen dat een febi- of Blue Print koppeling dezelfde eigenschappen heeft als een OE-product. En dat voor een brutoprijs die substantieel lager ligt. “In totaal hebben we nu 600 koppelingsets voor personenwagens.”