Van Zetten Hefbruggen geeft hefbruggen Koni een 2e leven

Al 65 jaar is Van Zetten Hefbruggen het adres voor klassieke Koni hefbruggen. Revisie, restauratie, plaat- sing, onderhoud en onderdelenlevering. Sinds 1,5 jaar zijn Erik Weeda en het team van techneuten 24/7 in de ban van dit oerdegelijke Hollandse product. “Als we zo’n brug onderhanden hebben genomen, gaat-ie zomaar weer 15 jaar mee.”

Van Zetten Hefbruggen geeft hefbruggen Koni een 2e leven

Welke monteur is er niet groot geworden onder een Koni hefbrug? De karakteristieke rood met witte bruggen uit Oud-Beijerland waren én zijn nog altijd in heel veel werkplaatsen te vinden. Sinds 1954 is Van Zetten Hefbruggen de technische partner voor de gebruikers in Nederland en België. “We hebben vrijwel altijd zo’n 100 Koni hefbruggen op voorraad,” vertelt Erik Weeda.

De voorraad omvat types uit alle bouwjaren: vanaf 1960 via de laatste in Nederland gebouwde Koni-bruggen uit 2002 tot aan nu. “De Koni-bruggen zijn nog steeds enorm geliefd; ze zijn oerdegelijk en gaan bijna nooit stuk. Feitelijk een product voor het leven.” Zeker als de techneuten van Van Zetten Hefbruggen een gebruikte Koni onder handen hebben genomen. Alle stalen delen worden gestraald en gespoten, de kabels vernieuwd, de elektromotor gereviseerd en van nieuwe bedrading en bediening voorzien. Zo’n brug gaat zomaar weer 15 jaar mee. De kwaliteit blijft onvergelijkbaar.” De prijs-/kwaliteitverhouding is daarbij zeer prettig, want een gereviseerde Koni is vaak de helft goedkoper dan een modern nieuw exemplaar. Door het uitblijven van serieuze onderhoudskosten wordt het kostenvoordeel nog groter.

Van Zetten Hefbruggen geeft hefbruggen Koni een 2e leven - Automobielmanagement.nl

Van Zetten Hefbruggen geeft hefbruggen Koni een 2e leven

Al 65 jaar is Van Zetten Hefbruggen het adres voor klassieke Koni hefbruggen. Revisie, restauratie, plaat- sing, onderhoud en onderdelenlevering. Sinds 1,5 jaar zijn Erik Weeda en het team van techneuten 24/7 in de ban van dit oerdegelijke Hollandse product. “Als we zo’n brug onderhanden hebben genomen, gaat-ie zomaar weer 15 jaar mee.”

Van Zetten Hefbruggen geeft hefbruggen Koni een 2e leven

Welke monteur is er niet groot geworden onder een Koni hefbrug? De karakteristieke rood met witte bruggen uit Oud-Beijerland waren én zijn nog altijd in heel veel werkplaatsen te vinden. Sinds 1954 is Van Zetten Hefbruggen de technische partner voor de gebruikers in Nederland en België. “We hebben vrijwel altijd zo’n 100 Koni hefbruggen op voorraad,” vertelt Erik Weeda.

De voorraad omvat types uit alle bouwjaren: vanaf 1960 via de laatste in Nederland gebouwde Koni-bruggen uit 2002 tot aan nu. “De Koni-bruggen zijn nog steeds enorm geliefd; ze zijn oerdegelijk en gaan bijna nooit stuk. Feitelijk een product voor het leven.” Zeker als de techneuten van Van Zetten Hefbruggen een gebruikte Koni onder handen hebben genomen. Alle stalen delen worden gestraald en gespoten, de kabels vernieuwd, de elektromotor gereviseerd en van nieuwe bedrading en bediening voorzien. Zo’n brug gaat zomaar weer 15 jaar mee. De kwaliteit blijft onvergelijkbaar.” De prijs-/kwaliteitverhouding is daarbij zeer prettig, want een gereviseerde Koni is vaak de helft goedkoper dan een modern nieuw exemplaar. Door het uitblijven van serieuze onderhoudskosten wordt het kostenvoordeel nog groter.