Automotive Academy: ‘Automonteur verdient meer waardering’

De Automotive Academy timmert alweer 6 jaar aan de weg als opleider in de autobranche. Vorig jaar bezochten meer dan 9.000 mensen één van de 7 vestigingen voor training. Ook in 2020 blijft de Automotive Academy techneuten én management trainen, en de opleider gaat op tournee in Nederland. “We willen de automonteur in de spotlights zetten.”

Automotive Academy: 'Automonteur verdient meer waardering'

Het trainingsaanbod van de Automotive Academy, onderdeel van Fource en de LKQ corporation, heeft zich de laatste jaren flink verdiept. “Niet alleen technische trainingen, maar ook commerciële, management- en producttrainingen behoren tot onze standaard trainingskalender”, vertelt Guido Touber. Touber signaleert daarbij een nieuwe trend: steeds vaker zijn bedrijfseigenaren en/of management te gast om de eigen vaardigheden te verbeteren. “Bijvoorbeeld met ondersteunende trainingen als time-management, focus op rendement en succesvol leidinggeven. In het verlengde trainen we ook vaker service-adviseurs en receptionisten.”

Automonteurs

Het trainen van automonteurs blijft de kernactiviteit. “Er is veel vraag naar airco-, EV- en Pass-Thru trainingen. Die laatste training is momenteel een hot topic. Wij bieden deze sinds 1 oktober aan en het blijkt buitengewoon succesvol.” Als onderdeel van de LKQ corporation heeft de Nederlandse opleider de beschikking over een internationaal netwerk. “Het geeft ons een voorsprong wat betreft diversiteit en inhoud. In de trainingen die we in Nederland verzorgen combineren we de best practices uit de verschillende landen.”

Automotive Academy Roadshow

De Automotive Academy is ook begaan met de branche als geheel. Dit jaar gaat de opleider het land in met de Automotive Academy Roadshow, in samenwerking met de Fource grossiers én coureur Tim Coronel. “We willen onze waardering laten zien voor alle deelnemers aan de trainingen, en jonge mensen stimuleren om de automotive in te gaan. Het vak van autotechnicus groeit in aanzien en dit vinden we een bijzonder goede ontwikkeling die we graag stimuleren.”

Automotive Academy: ‘Automonteur verdient meer waardering’ - Automobielmanagement.nl

Automotive Academy: ‘Automonteur verdient meer waardering’

De Automotive Academy timmert alweer 6 jaar aan de weg als opleider in de autobranche. Vorig jaar bezochten meer dan 9.000 mensen één van de 7 vestigingen voor training. Ook in 2020 blijft de Automotive Academy techneuten én management trainen, en de opleider gaat op tournee in Nederland. “We willen de automonteur in de spotlights zetten.”

Automotive Academy: 'Automonteur verdient meer waardering'

Het trainingsaanbod van de Automotive Academy, onderdeel van Fource en de LKQ corporation, heeft zich de laatste jaren flink verdiept. “Niet alleen technische trainingen, maar ook commerciële, management- en producttrainingen behoren tot onze standaard trainingskalender”, vertelt Guido Touber. Touber signaleert daarbij een nieuwe trend: steeds vaker zijn bedrijfseigenaren en/of management te gast om de eigen vaardigheden te verbeteren. “Bijvoorbeeld met ondersteunende trainingen als time-management, focus op rendement en succesvol leidinggeven. In het verlengde trainen we ook vaker service-adviseurs en receptionisten.”

Automonteurs

Het trainen van automonteurs blijft de kernactiviteit. “Er is veel vraag naar airco-, EV- en Pass-Thru trainingen. Die laatste training is momenteel een hot topic. Wij bieden deze sinds 1 oktober aan en het blijkt buitengewoon succesvol.” Als onderdeel van de LKQ corporation heeft de Nederlandse opleider de beschikking over een internationaal netwerk. “Het geeft ons een voorsprong wat betreft diversiteit en inhoud. In de trainingen die we in Nederland verzorgen combineren we de best practices uit de verschillende landen.”

Automotive Academy Roadshow

De Automotive Academy is ook begaan met de branche als geheel. Dit jaar gaat de opleider het land in met de Automotive Academy Roadshow, in samenwerking met de Fource grossiers én coureur Tim Coronel. “We willen onze waardering laten zien voor alle deelnemers aan de trainingen, en jonge mensen stimuleren om de automotive in te gaan. Het vak van autotechnicus groeit in aanzien en dit vinden we een bijzonder goede ontwikkeling die we graag stimuleren.”