AutoNiveau: ‘vandaag trainen, morgen toepassen’

Automonteurs voorzien van kennis en kunde zodat ze sneller, beter en met meer lol kunnen werken. Dit was in 2005 de reden om AutoNiveau te starten en 15 jaar later geldt dit motto nog steeds. “We beginnen altijd met een niveautoets, zodat we gaan trainen daar waar de gaten liggen.”

AutoNiveau: 'vandaag trainen, morgen toepassen'

De aanpak van de opleider is even no-nonsense als praktijkgericht. “Dankzij de niveautoets zijn we in staat om een individueel opleidingsplan samen te stellen voor iedere monteur”, vertelt directeur Ruud Beukers. Ook dit is een belangrijk handelsmerk voor de werkwijze van AutoNiveau: trainen en opleiden borgen voor een heel jaar met een opleidingsplan. De actieve rol van AutoNiveau wordt gewaardeerd door de onafhankelijke autobedrijven. Ruud Beukers: “Omdat wij de planning uit handen nemen, kunnen de autobedrijven zich concentreren op hun kerntaken. Zowel de werkgever als de techneut in kwestie weet precies welke vier trainingen in dat jaar op het programma staan.”

Analytisch denken

In veel van de trainingen, zoals die over elektronica en diagnose stellen, staat de relatie tussen de diverse systemen in een auto centraal. “En dan met name de relatie tussen de systemen en een storing. We leren de techneuten analytisch denken. In veel gevallen kun je dan met de diagnosetester, dus zonder oscilloscoop, de oorzaak van een storing blootleggen.”

Belangrijk is ook de inbreng van de cursisten. AutoNiveau zet graag de eigen ervaringen in de werkplaats centraal, zodat de monteur letterlijk de dag na de training de nieuwe kennis kan toepassen. “Zo krijgt de monteur meer plezier in zijn werk én wordt een auto sneller en beter gerepareerd. Zo verdienen de kosten voor een opleidingsplan zich heel snel terug”, besluit de directeur van AutoNiveau.

AutoNiveau: ‘vandaag trainen, morgen toepassen’ - Automobielmanagement.nl

AutoNiveau: ‘vandaag trainen, morgen toepassen’

Automonteurs voorzien van kennis en kunde zodat ze sneller, beter en met meer lol kunnen werken. Dit was in 2005 de reden om AutoNiveau te starten en 15 jaar later geldt dit motto nog steeds. “We beginnen altijd met een niveautoets, zodat we gaan trainen daar waar de gaten liggen.”

AutoNiveau: 'vandaag trainen, morgen toepassen'

De aanpak van de opleider is even no-nonsense als praktijkgericht. “Dankzij de niveautoets zijn we in staat om een individueel opleidingsplan samen te stellen voor iedere monteur”, vertelt directeur Ruud Beukers. Ook dit is een belangrijk handelsmerk voor de werkwijze van AutoNiveau: trainen en opleiden borgen voor een heel jaar met een opleidingsplan. De actieve rol van AutoNiveau wordt gewaardeerd door de onafhankelijke autobedrijven. Ruud Beukers: “Omdat wij de planning uit handen nemen, kunnen de autobedrijven zich concentreren op hun kerntaken. Zowel de werkgever als de techneut in kwestie weet precies welke vier trainingen in dat jaar op het programma staan.”

Analytisch denken

In veel van de trainingen, zoals die over elektronica en diagnose stellen, staat de relatie tussen de diverse systemen in een auto centraal. “En dan met name de relatie tussen de systemen en een storing. We leren de techneuten analytisch denken. In veel gevallen kun je dan met de diagnosetester, dus zonder oscilloscoop, de oorzaak van een storing blootleggen.”

Belangrijk is ook de inbreng van de cursisten. AutoNiveau zet graag de eigen ervaringen in de werkplaats centraal, zodat de monteur letterlijk de dag na de training de nieuwe kennis kan toepassen. “Zo krijgt de monteur meer plezier in zijn werk én wordt een auto sneller en beter gerepareerd. Zo verdienen de kosten voor een opleidingsplan zich heel snel terug”, besluit de directeur van AutoNiveau.