Met de herstructurering van het MBO verdween ook de mogelijkheid voor autotechnici om zich te bekwamen in specifieke managementkennis. Jarenlang bleef alleen de mogelijkheid over om generiek bij te leren over bijvoorbeeld leidinggeven, financiën en boekhouding of marketing.

Volledige opleiding

“Er bleef echter behoefte aan een volledige opleiding”, vertelt Frank Duinkerken, projectleider van Innovam. Dit was het signaal om de mogelijkheden te gaan onderzoeken. “In ROC Midden Nederland hebben we sinds kort een sterke partner.” Het ROC onderwijst vakken als Rekenen, Nederlands en Engels, terwijl Innovam de branchespecifieke stof inbrengt als HRM, leidinggeven, sales & marketing en financieel management. Dat laatste vakgebied wordt door vele studenten ervaren als het zwaarste deel van de opleiding. “Lastig, maar wel gewaardeerd. Studenten vinden het begrijpen van de cijfers en het kunnen sturen erop zeer belangrijk.”

Subsidie

Innovam biedt de totale opleiding aan vanuit het hoofdkantoor in Nieuwegein. “Onze vestiging in Zwolle is ook een mogelijkheid, en ook incompany is te realiseren.” Omdat het gaat om een officieel erkende MBO-opleiding kunnen werkgevers subsidie krijgen. “Het gaat om een opleiding geen cursus, zodat het subsidiestelsel voor praktijkleren van toepassing is, omdat wordt geïnvesteerd in het kennisniveau van de medewerkers.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding