“Die opzet biedt verschillende voordelen”, aldus directeur Marry Kwekel. “Klanten kunnen het lidmaatschap dat bij de pas hoort online via de garage afsluiten en de garagist heeft er geen omkijken naar. En als er echt gerepareerd moet worden, dan wordt de auto binnen een afstand van 25 km naar de eigen garage gebracht.”

Klantenbinding

Voor de garage is dit een mooie extra gelegenheid om aan klantenbinding te doen. “Bovendien is er minder risico voor de garage, het principe werkt immers anders dan bij een onderhoudspas. Daarbij geeft de garage garantie op de onderhoudsbeurt en betaalt hij alle kosten. We willen dat we samen met de garages de spil worden bij het uitvoeren van dit soort werkzaamheden. Voor garages is het een mooie manier om zowel bestaande klanten aan zich te binden en om – vooral online – nieuwe klanten te krijgen. En voor de klant is er het voordeel dat zijn auto naar zijn vertrouwde garage wordt gebracht.”

ANWB

Ook in financieel opzicht zijn er verschillen met bijvoorbeeld de Wegenwacht. Bij de pas van AA-team betaalt de klant jaarlijks vanaf 29,95 euro voor het lidmaatschap en 59,50 euro per keer dat er pechhulp nodig is. “Als je dan een jaar geen pech krijgt, ben je een stuk goedkoper uit dan bij de ANWB. Die hebben natuurlijk een goede naam, maar ze zijn ook duur. Mensen die geen pech krijgen, betalen immers mee aan de hulp die bij pechgevallen wordt geboden. Veel mensen denken echter dat er geen alternatief is en daar willen wij verandering in gaan brengen.” Meer info op de beurs in Gorinchem stand A110.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding