Met de nieuwe vestiging wil verkoopleider Wilfred Bosman voor nog kortere aanvoerlijnen zorgen en dicht bij de klant zitten. Het bedrijf uit Ede levert onder meer reguliere startaccu’s voor de automotive, waarbij de EFB- en AGM-accu’s, die geschikt zijn voor start-stopsystemen een hoge vlucht hebben genomen.

Juiste accu

“De EFB-accu’s zijn daarbij meer geschikt voor eenvoudige start-stopsystemen en de AGM-accu’s voor start-stopsystemen met recuperatie”, legt Bosman uit. “Wij spelen van oudsher snel in op dit soort marktveranderingen, we leveren altijd de juiste accu.” Bosman voegt daaraan toe dat door de opkomst van de EV de vraag naar de reguliere startaccu geleidelijk zal verminderen op de lange termijn. “Maar op de vervangingsmarkt blijft de vraag voor onbepaalde tijd bestaan.”

150 ampère

De specialist uit Ede speelt ook in op de alsmaar hogere eisen die uitleesapparatuur stelt aan de stroomvoorziening aan boord. “De markt vraagt nu al om voedingsbronnen tot 100 ampère. Samen met Lemania Energy leveren we op dit moment al systemen die geschikt zijn voor maximaal 150 ampère, een zogenoemde flash-lader”, vertelt hij. “Zo blijven we meebewegen met de markt.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding