Dragintra Fleet Services: rol fleetmanagement-organisaties wordt steeds belangrijker

Waar fleetmanagement-organisaties vaak worden vergeleken met leasemaatschappijen, doen ze daadwerkelijk dienst als onafhankelijk wagenparkbeheerder voor klanten. Nu het contact tussen leasemaatschappijen en berijders steeds minder persoonlijk wordt, is hun rol belangrijker dan ooit.

Dragintra Fleet Services is een onafhankelijke dienstverlener die ondersteuning biedt bij tactische en strategische vraagstukken op het gebied van fleet- en mobiliteitsmanagement. “Denk daarbij aan de verduurzaming van het autobeleid en optimalisatie van contracten en samenwerking met leveranciers. Wij helpen bij het realiseren van doelstellingen van onze klanten door bijvoorbeeld de selectie van de juiste leveranciers, daarnaast nemen wij de operationele werkzaamheden over die normaliter een wagenparkbeheerder uitvoert.”

Expertise en continuïteit

Volgens Country Manager Erik Wijbenga hebben de voordelen van outsourcen aan fleetmanagement-organisaties vooral betrekking op expertise en continuïteit. “Normaliter kun je als bedrijf immers in de problemen komen als je wagenparkbeheerder tijdelijk of voor langere tijd afwezig is, wij vangen dat op.” Daarbij zijn flexibiliteit, beschikbare capaciteit en kennis een belangrijke factor van het succes. “Wij weten wat de actuele ontwikkelingen in de markt zijn, en bieden continuïteit”, zegt Wijbenga. “Als onafhankelijke schakel tussen klanten en leveranciers kunnen wij de medewerkers van onze klanten op een objectieve manier adviseren over bijvoorbeeld de oplossing voor de laadvoorzieningen van EV’s thuis of de eventuele keuze van een mobiliteitsbudget in plaats van leaseauto’s. Leasemaatschappijen hebben de focus nog steeds gericht op de autokeuze van medewerkers en hebben geen belang bij het mobiliteitsbudget.”

Persoonlijk contact

Dragintra ziet het als zijn taak om medewerkers te wijzen op de mogelijkheden die werkgevers bieden. “Niet alle medewerkers zijn volledig op de hoogte van de ontwikkelingen en kansen die een nieuwe regeling biedt. Daar komt bij dat leasemaatschappijen het persoonlijke contact met berijders proberen te minimaliseren omdat de dienstverlening haalbaar en schaalbaar moet zijn. Waar berijders er de voorkeur aan geven dat hun vragen telefonisch worden beantwoord, zie je steeds meer dat er wordt verwezen naar een app of chat.” Volgens Wijbenga is persoonlijk contact en expertise een must bij de juiste mobiliteitskeuze van medewerkers en daarvoor is Dragintra een ideale partij.

Dragintra Fleet Services: rol fleetmanagement-organisaties wordt steeds belangrijker - Automobielmanagement.nl

Dragintra Fleet Services: rol fleetmanagement-organisaties wordt steeds belangrijker

Waar fleetmanagement-organisaties vaak worden vergeleken met leasemaatschappijen, doen ze daadwerkelijk dienst als onafhankelijk wagenparkbeheerder voor klanten. Nu het contact tussen leasemaatschappijen en berijders steeds minder persoonlijk wordt, is hun rol belangrijker dan ooit.

Dragintra Fleet Services is een onafhankelijke dienstverlener die ondersteuning biedt bij tactische en strategische vraagstukken op het gebied van fleet- en mobiliteitsmanagement. “Denk daarbij aan de verduurzaming van het autobeleid en optimalisatie van contracten en samenwerking met leveranciers. Wij helpen bij het realiseren van doelstellingen van onze klanten door bijvoorbeeld de selectie van de juiste leveranciers, daarnaast nemen wij de operationele werkzaamheden over die normaliter een wagenparkbeheerder uitvoert.”

Expertise en continuïteit

Volgens Country Manager Erik Wijbenga hebben de voordelen van outsourcen aan fleetmanagement-organisaties vooral betrekking op expertise en continuïteit. “Normaliter kun je als bedrijf immers in de problemen komen als je wagenparkbeheerder tijdelijk of voor langere tijd afwezig is, wij vangen dat op.” Daarbij zijn flexibiliteit, beschikbare capaciteit en kennis een belangrijke factor van het succes. “Wij weten wat de actuele ontwikkelingen in de markt zijn, en bieden continuïteit”, zegt Wijbenga. “Als onafhankelijke schakel tussen klanten en leveranciers kunnen wij de medewerkers van onze klanten op een objectieve manier adviseren over bijvoorbeeld de oplossing voor de laadvoorzieningen van EV’s thuis of de eventuele keuze van een mobiliteitsbudget in plaats van leaseauto’s. Leasemaatschappijen hebben de focus nog steeds gericht op de autokeuze van medewerkers en hebben geen belang bij het mobiliteitsbudget.”

Persoonlijk contact

Dragintra ziet het als zijn taak om medewerkers te wijzen op de mogelijkheden die werkgevers bieden. “Niet alle medewerkers zijn volledig op de hoogte van de ontwikkelingen en kansen die een nieuwe regeling biedt. Daar komt bij dat leasemaatschappijen het persoonlijke contact met berijders proberen te minimaliseren omdat de dienstverlening haalbaar en schaalbaar moet zijn. Waar berijders er de voorkeur aan geven dat hun vragen telefonisch worden beantwoord, zie je steeds meer dat er wordt verwezen naar een app of chat.” Volgens Wijbenga is persoonlijk contact en expertise een must bij de juiste mobiliteitskeuze van medewerkers en daarvoor is Dragintra een ideale partij.