BCA biedt al enkele jaren het product MarketPrice, dat als dealmaker kan fungeren. “Klanten willen een snel bod, wij noemen binnen 10 minuten de verwachte opbrengstprijs in de veiling zodat ze snel zaken kunnen doen”, aldus Tony Vrijsen, commercieel manager bij het bedrijf. Het aantal klanten dat zich voor MarketPrice aanmeldt, stijgt nog steeds. Klanten kiezen zelf of het te ontvangen bod gebaseerd moet zijn op een te verwachte opbrengst in de veiling of dat ze een gegarandeerd bod willen, waarbij BCA de auto koopt. “Omdat de markt de afgelopen tijden dermate onder druk kwam te staan als gevolg van het coronavirus en de inruilprijzen even hard daalden, konden we geen gegarandeerd bod meer afgeven.” Maar doordat BCA over een grote groep kopers beschikt die loyaal is, kan het bedrijf uit Barneveld wel een goede inschatting geven van wat auto’s in de veiling gaan opbrengen. “We hebben alle vertrouwen in de verwachte opbrengsten”, stelt Vrijsen. Daarmee blijft het veilinghuis garant staan voor betrouwbare actuele handelsprijzen.

BCA EuroShop

Klanten die geen tijd hebben om veilingen te volgen, kunnen de door hen gewenste auto’s kopen via een speciaal daarvoor ingericht gedeelte op de website van BCA, de Europese BCA EuroShop. “Daarmee kunnen ze heel selectief auto’s tegen een vaste prijs kopen op momenten dat het hen uitkomt, gewoon met de tablet vanaf de bank”. Het concept van een shop is flexibel in te zetten. In de afgelopen periode heeft BCA naast de EuroShop ook een tijdelijke Outlet Store geplaatst waar klanten 24/7 auto’s kunnen kopen tegen een vaste prijs. “De Outlet Store draait zolang de voorraad strekt”, stelt Vrijsen. Ook als de prijzen onder druk staan, is er volgens hem nog steeds genoeg handel. “En er zijn toch altijd partijen die tegen elkaar opbieden”, zegt hij. “Sommige leasemaatschappijen laten hun auto’s nu even staan tot het tij keert, maar als een auto lang staat, kost dat natuurlijk ook geld. Daarnaast is het mogelijk dat als op een later moment iedereen tegelijk weer met auto’s op de markt komt, het aanbod de vraag overstijgt en dat zal dan ook kunnen leiden tot druk op de prijzen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding