CSW Software: thuiswerken gaat moeiteloos met garagesoftware AutomaaT GO

Dat in de cloud werken de toekomst is, besloot CSW Software in 2017 al. Maar dat online werken zo snel het nieuwe normaal zou worden, had niemand ingecalculeerd. De intelligente lockdown vormde hierdoor de ultieme test voor AutomaaT GO. Ook nu vanuit huis de administratie en planning moesten worden aangestuurd, draaiden veel universele garage- en autobedrijven op volle kracht door. “Binnen een paar dagen werk je moeiteloos met ons pakket.”

Eind 2017 besloten ze in Apeldoorn tot een kwaliteitsslag. Als eerste garagesoftwarepakket in de markt werd AutomaaT GO voortaan een geheel cloud-based systeem. De voordelen zijn legio: altijd back-ups van de data, 99,99 procent uptime én altijd en overal kunnen werken. “Van dit laatste voordeel is tijdens corona heel veel gebruik gemaakt”, vertelt directeur Peter Kuijpers. AutomaaT GO bleek ook in de praktijk klaar voor ‘het nieuwe werken’. Denk aan het online goedkeuren van offertes en het direct inboeken van betalingen in het interne boekhoudsysteem van AutomaaT GO. “Dit is mogelijk omdat we helpdesk en programmeurs in eigen huis hebben”, legt Kuijpers uit. Goed voorbeeld is de mogelijkheid om een klant WhatApp berichten te sturen na onderhoud of APK, of de volledige APK-mailing automatisch naar klanten te kunnen sturen. “Dit scheelt heel veel handmatig invoerwerk.”

Efficiënt

Garagehouders besparen met AutomaaT GO niet alleen tijd op handelingen. Daar de software in 2017 geheel opnieuw opgebouwd werd, verbeterde ook de gebruiksvriendelijkheid.  Efficiënt werken werd hierdoor een pre. CSW Software ziet dit ook in de werkplaats van hun klanten. Met touchscreen schermen of tablets bijvoorbeeld, waarmee de monteur zijn weg kan vinden in AutomaaT GO. Werkorders inzien, de onderhoudshistorie raadplegen, technische documentatie (HaynesPro) bekijken, APK afmelden, onderdelen bestellen; het kan allemaal. Peter Kuijpers: “Hoe efficiënter, hoe meer tijd de monteur kan besteden aan de auto zelf. Het gaat immers om declarabele uren.”

Tevreden

Zijn de werkzaamheden aan een auto afgerond, dan heeft de werkplaatschef of aftersalesmanager meteen alle gegevens tot zijn beschikking.  Hierna kan de factuur meteen worden verstuurd per e-mail. “Inclusief een iDeal-link of QR-code, zodat de klant meteen kan betalen, wat de cashflow weer ten goede komt.” AutomaaT GO is intuïtief ingericht en dat zorgt voor tevreden gebruikers. Ook de grote keuzevrijheid die AutomaaT GO biedt, wordt als prettig ervaren. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om met de interne boekhouding te gaan werken, maar ook kan er gekoppeld worden met vele andere boekhoudpakketten. Veel bedrijven kiezen na een gratis proefperiode in de online demo-omgeving voor AutomaaT GO. “In een week moet je moeiteloos overal je weg kunnen vinden in ons pakket. Anders hebben wij iets niet goed gedaan.” Kiezen voor AutomaaT GO is voor het automotive bedrijf ook financieel zeer overzichtelijk. Met een starttarief van 45 euro per maand, inclusief koppelingen met grossiers en RDW-communicatie, is de stap naar het nieuwe online werken zeer betaalbaar te maken. Een win-win situatie in deze turbulente tijden.

CSW Software: thuiswerken gaat moeiteloos met garagesoftware AutomaaT GO - Automobielmanagement.nl

CSW Software: thuiswerken gaat moeiteloos met garagesoftware AutomaaT GO

Dat in de cloud werken de toekomst is, besloot CSW Software in 2017 al. Maar dat online werken zo snel het nieuwe normaal zou worden, had niemand ingecalculeerd. De intelligente lockdown vormde hierdoor de ultieme test voor AutomaaT GO. Ook nu vanuit huis de administratie en planning moesten worden aangestuurd, draaiden veel universele garage- en autobedrijven op volle kracht door. “Binnen een paar dagen werk je moeiteloos met ons pakket.”

Eind 2017 besloten ze in Apeldoorn tot een kwaliteitsslag. Als eerste garagesoftwarepakket in de markt werd AutomaaT GO voortaan een geheel cloud-based systeem. De voordelen zijn legio: altijd back-ups van de data, 99,99 procent uptime én altijd en overal kunnen werken. “Van dit laatste voordeel is tijdens corona heel veel gebruik gemaakt”, vertelt directeur Peter Kuijpers. AutomaaT GO bleek ook in de praktijk klaar voor ‘het nieuwe werken’. Denk aan het online goedkeuren van offertes en het direct inboeken van betalingen in het interne boekhoudsysteem van AutomaaT GO. “Dit is mogelijk omdat we helpdesk en programmeurs in eigen huis hebben”, legt Kuijpers uit. Goed voorbeeld is de mogelijkheid om een klant WhatApp berichten te sturen na onderhoud of APK, of de volledige APK-mailing automatisch naar klanten te kunnen sturen. “Dit scheelt heel veel handmatig invoerwerk.”

Efficiënt

Garagehouders besparen met AutomaaT GO niet alleen tijd op handelingen. Daar de software in 2017 geheel opnieuw opgebouwd werd, verbeterde ook de gebruiksvriendelijkheid.  Efficiënt werken werd hierdoor een pre. CSW Software ziet dit ook in de werkplaats van hun klanten. Met touchscreen schermen of tablets bijvoorbeeld, waarmee de monteur zijn weg kan vinden in AutomaaT GO. Werkorders inzien, de onderhoudshistorie raadplegen, technische documentatie (HaynesPro) bekijken, APK afmelden, onderdelen bestellen; het kan allemaal. Peter Kuijpers: “Hoe efficiënter, hoe meer tijd de monteur kan besteden aan de auto zelf. Het gaat immers om declarabele uren.”

Tevreden

Zijn de werkzaamheden aan een auto afgerond, dan heeft de werkplaatschef of aftersalesmanager meteen alle gegevens tot zijn beschikking.  Hierna kan de factuur meteen worden verstuurd per e-mail. “Inclusief een iDeal-link of QR-code, zodat de klant meteen kan betalen, wat de cashflow weer ten goede komt.” AutomaaT GO is intuïtief ingericht en dat zorgt voor tevreden gebruikers. Ook de grote keuzevrijheid die AutomaaT GO biedt, wordt als prettig ervaren. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om met de interne boekhouding te gaan werken, maar ook kan er gekoppeld worden met vele andere boekhoudpakketten. Veel bedrijven kiezen na een gratis proefperiode in de online demo-omgeving voor AutomaaT GO. “In een week moet je moeiteloos overal je weg kunnen vinden in ons pakket. Anders hebben wij iets niet goed gedaan.” Kiezen voor AutomaaT GO is voor het automotive bedrijf ook financieel zeer overzichtelijk. Met een starttarief van 45 euro per maand, inclusief koppelingen met grossiers en RDW-communicatie, is de stap naar het nieuwe online werken zeer betaalbaar te maken. Een win-win situatie in deze turbulente tijden.