Transscope Voertuigsystemen: al meer dan 25 jaar alles op de rit en 100 procent fiscusproof

Bij ‘rittenregistratie’ bekruipt je misschien het gevoel dat er iemand de hele dag meekijkt. Het registreren van voertuigbewegingen zou omschreven kunnen worden als een middel om te controleren als er iets niet wordt vertrouwd. Maar dat is een verkeerde gedachte meent Henk-Jan Kienhuis, eigenaar van Transscope Voertuigsystemen.

“Het is het waarnemen en registreren van de grootste kostenposten binnen een organisatie. Maar daarvoor moet je eerst weten dat bijvoorbeeld 1 op de 20 tanktransacties riekt naar mogelijke fraude. Er wordt veel brandstof getankt in Nederland, dat is behoorlijk extreem. Reken maar eens uit wat een besparing het voor een onderneming oplevert als er volgens de afspraken en normen wordt gewerkt en niet wordt gesmokkeld. In de praktijk is bewezen dat een kostenbesparing van 20 procent heel normaal is, en dat is nog laag ingeschat.”

27 jaar

Transscope is al 27 jaar lang bezig met het systeem van rittenregistratie. “Maar het gaat veel verder dan ritten registeren, het draait ook om registeren en waarnemen van werktijd en gereden kilometers. En er zijn veel nieuwe ontwikkelingen, zoals carsharing, wagenparkbeheer of de juiste werking en gedrag van een voertuig. Als bijvoorbeeld alle door ons systeem gecontroleerde functies van een voertuig 100 procent functioneren, dan realiseren we een kostenbesparing. Behalve de positie van het voertuig wordt ook de status getoond. We realiseren die kostenbesparing door het traceren van te verwachten problemen. Efficiëntie en rendementsverbetering, daar draait het om!”

Blackbox

27 jaar geleden werd door Transscope Voertuigsystemen een blackbox ontwikkeld, die de starttijd, stoptijd en de afgelegde afstand registreerde. Die werd verder ontwikkeld tot wat het nu is, inclusief GPS en projectadministratie. “Het maakt niet uit of het om één of 1.000 voertuigen gaat. De techniek is hetzelfde. Iedereen is bij ons zeer gewaardeerde klant. Van de ZZP’er tot en met de beheerder die een wagenpark van honderden auto’s onder zijn verantwoording heeft. Veel van de klanten zijn jarenlange relaties, zij beschikken over zo’n 75.000 off- en online units.

Veiligheid

Hoe is het met de veiligheid gesteld? Het systeem registreert de gebruiker, maar wie controleert de leverancier? Dit aspect is verzekerd via het Keurmerk RitRegistratiesystemen. De Blackbox Fleetmanager Pro en de Rittenbox van Transscope voldoen aan het ‘normenkader’ van de Belastingdienst, waardoor het privacy-aspect van Transscope Voertuigsystemen goed geregeld is. “Daarnaast heeft Transscope in samenwerking met de Stichting Fiscale Continuïteit BVLR bij Escrow Alliance een escrowregeling afgesloten met het doel de fiscale ritregistratie veilig te stellen, mochten we onverhoopt weg komen te vallen. Met deze escrowregeling zorgen we ervoor dat de beschikbaarheid van de fiscale ritregistratiegegevens gezekerd is.” In de 27 jaar die verstreken zijn, is het niveau van dienstverlening, innovatie en betrouwbaarheid opgevallen in de markt. Een bewijs daarvan zijn de degelijke organisaties waarmee wordt samengewerkt. Henk-Jan Kienhuis verwoordt het in een kort zinnetje: “Transscope, al meer dan 25 jaar ‘Alles op de rit en 100 procent fiscusproof!’”

Transscope Voertuigsystemen: al meer dan 25 jaar alles op de rit en 100 procent fiscusproof - Automobielmanagement.nl

Transscope Voertuigsystemen: al meer dan 25 jaar alles op de rit en 100 procent fiscusproof

Bij ‘rittenregistratie’ bekruipt je misschien het gevoel dat er iemand de hele dag meekijkt. Het registreren van voertuigbewegingen zou omschreven kunnen worden als een middel om te controleren als er iets niet wordt vertrouwd. Maar dat is een verkeerde gedachte meent Henk-Jan Kienhuis, eigenaar van Transscope Voertuigsystemen.

“Het is het waarnemen en registreren van de grootste kostenposten binnen een organisatie. Maar daarvoor moet je eerst weten dat bijvoorbeeld 1 op de 20 tanktransacties riekt naar mogelijke fraude. Er wordt veel brandstof getankt in Nederland, dat is behoorlijk extreem. Reken maar eens uit wat een besparing het voor een onderneming oplevert als er volgens de afspraken en normen wordt gewerkt en niet wordt gesmokkeld. In de praktijk is bewezen dat een kostenbesparing van 20 procent heel normaal is, en dat is nog laag ingeschat.”

27 jaar

Transscope is al 27 jaar lang bezig met het systeem van rittenregistratie. “Maar het gaat veel verder dan ritten registeren, het draait ook om registeren en waarnemen van werktijd en gereden kilometers. En er zijn veel nieuwe ontwikkelingen, zoals carsharing, wagenparkbeheer of de juiste werking en gedrag van een voertuig. Als bijvoorbeeld alle door ons systeem gecontroleerde functies van een voertuig 100 procent functioneren, dan realiseren we een kostenbesparing. Behalve de positie van het voertuig wordt ook de status getoond. We realiseren die kostenbesparing door het traceren van te verwachten problemen. Efficiëntie en rendementsverbetering, daar draait het om!”

Blackbox

27 jaar geleden werd door Transscope Voertuigsystemen een blackbox ontwikkeld, die de starttijd, stoptijd en de afgelegde afstand registreerde. Die werd verder ontwikkeld tot wat het nu is, inclusief GPS en projectadministratie. “Het maakt niet uit of het om één of 1.000 voertuigen gaat. De techniek is hetzelfde. Iedereen is bij ons zeer gewaardeerde klant. Van de ZZP’er tot en met de beheerder die een wagenpark van honderden auto’s onder zijn verantwoording heeft. Veel van de klanten zijn jarenlange relaties, zij beschikken over zo’n 75.000 off- en online units.

Veiligheid

Hoe is het met de veiligheid gesteld? Het systeem registreert de gebruiker, maar wie controleert de leverancier? Dit aspect is verzekerd via het Keurmerk RitRegistratiesystemen. De Blackbox Fleetmanager Pro en de Rittenbox van Transscope voldoen aan het ‘normenkader’ van de Belastingdienst, waardoor het privacy-aspect van Transscope Voertuigsystemen goed geregeld is. “Daarnaast heeft Transscope in samenwerking met de Stichting Fiscale Continuïteit BVLR bij Escrow Alliance een escrowregeling afgesloten met het doel de fiscale ritregistratie veilig te stellen, mochten we onverhoopt weg komen te vallen. Met deze escrowregeling zorgen we ervoor dat de beschikbaarheid van de fiscale ritregistratiegegevens gezekerd is.” In de 27 jaar die verstreken zijn, is het niveau van dienstverlening, innovatie en betrouwbaarheid opgevallen in de markt. Een bewijs daarvan zijn de degelijke organisaties waarmee wordt samengewerkt. Henk-Jan Kienhuis verwoordt het in een kort zinnetje: “Transscope, al meer dan 25 jaar ‘Alles op de rit en 100 procent fiscusproof!’”