Phoenix Cloud is een online platform dat een oplossing biedt voor digitaal kleurzoeken en -beheer. Het moderne schadeherstelbedrijf kan inmiddels niet meer zonder kleurformulesoftware waarmee ruim 200.000 formules beschikbaar zijn. Zo kunnen ook auto’s die vanuit Amerika en Azië zijn geïmporteerd snel en nauwkeurig worden hersteld. De ColorDialog Phoenix spectrofotometer meet de kleur én het effect. Na het meten kan het resultaat direct vanuit het apparaat worden doorgestuurd naar de Phoenix kleurensoftware. Met de Phoenix tablet of smartphone app kan de schadehersteller de wereldwijde Spies Hecker kleur- en productdatabase Color Cloud raadplegen om de best passende formule te kiezen.

Automatisch
Een bijkomend voordeel is dat de Phoenix-app alle persoonlijke formules en spectrofotometermetingen automatisch opslaat in de Cloud. Een werknemer doet bij de intake de kleurmeting en bepaalt met behulp van de app hoeveel lak er voor de reparatie nodig is. De formule en instructies worden naar de digitale IP-weegschaal in de mengruimte gestuurd, waar een collega klaarstaat voor de kleurmenging.

Loopafstand
Werknemers leggen zo minder loopafstand af en het aantal contactmomenten ligt lager. Maar net zo belangrijk: het verkort de tijd dat een auto in de spuitcabine staat. Met Phoenix Cloud kunnen schadeherstellers steeds makkelijker en sneller de juiste kleurformule vinden. Het komt niet alleen de kleurjuistheid, kwaliteit en efficiëntie ten goede, maar zorgt er ook voor dat werknemers veilig kunnen blijven werken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding