Aan een verkoopvoorspelling voor 2006 waagt de importeur zich niet. Wel worden hoge verwachtingen gekoesterd van de zakelijke markt. Analyses van Eurotax-Olyslager gaan immers uit van een hogere restwaarde dan bij de meeste concurrenten – Opel Vectra, Ford Mondeo, Renault Laguna en Citroën C5. Leasemaatschappijen zullen dus in staat zijn met zeer scherpe offertes te komen. Speciaal voor de zakelijke rijder biedt Fidis Lease, gelieerd aan Fiat Auto, alvast twee Business Connect-versies aan. Ze bevatten onder meer navigatie, een GSM-voorziening en parkeersensoren (achter). Beide nieuwkomers mogen de deur uit voor 599, respectievelijk 699 euro per maand (2,2 benzine c.q. 1,9 diesel met zes versnellingen). De prijzen zijn gebaseerd op een leaseperiode van 48 maanden en twintigduizend kilometer per jaar. Van de vorige Croma verkocht Fiat destijds tienduizend exemplaren in Nederland. Internationaal gezien gingen er 450 duizend van over de toonbank. De nieuwe, door Giorgetto Giugiaro getekende Croma, luidt een reeks nieuwe Fiat-producten in. Zo debuteert in september de nieuwe Punto, waarna het de beurt is aan de Panda SUV en een compleet nieuw model: een SUV van Toyota RAV4-achtig formaat en -concept.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding