De ruim 83 duizend aandelen à twaalf euro zijn geplaatst bij een investeerder uit Saoedi-Arabië met ‘grote belangen’ in de autoindustrie, aldus Spyker. De aandelen vertegenwoordigen 3,1 procent van het huidige aantal uitstaande aandelen. De opbrengst van deze onderhandse uitgifte versterkt de vermogenspositie van Spyker Cars met het oog op de voortgaande groei van de activiteiten. Baas Victor Muller van Spyker Cars is enthousiast over de interesse voor het sportautomerk vanuit het Midden Oosten. “Vooral sinds we hebben aangekondigd dat we op de salon van Geneve 2006 met een prototype van een super-suv komen, is de belangstelling van dat deel van de wereld sterk toegenomen. Het Midden Oosten is een interessante markt voor ons.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding