De Belgische ondernemer Karel Cardoen gaat zijn autosupermarktconcept ook in Nederland exploiteren. Dat schrijft de krant De Stem. Cardoen heeft personeelsadvertenties geplaatst en bevestigt dat er een autosupermarkt komt in Roosendaal. Op termijn zouden er meer filialen moeten komen maar Cardoen wil daarover pas in oktober meer kwijt. Cardoen verkoopt nieuwe auto’s van verschillende merken die hij in goedkopere landen inkoopt. Die auto’s biedt hij vervolgens voor minder dan de merkdealer aan aan de consument. Die kan dus voor minder geld een auto kopen, maar heeft weinig keuze qua kleur en uitvoering: hij moet kopen wat er staat. De plaastelijke dealervereniging wordt er ‘niet vrolijk’ van maar voorzitter Van der Giesen verwacht geen prijzenoorlog omdat de klant niet alleen naar de prijs zou kijken. Het bedrijfspand aan de Rucphensebaan wordt momenteel verbouwd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding