In eerste instantie is de SUV (de eerste in het bestaan van Saab) ontwikkeld voor de Amerikaanse markt, maar inmiddels is er ook een Europese versie, die is aangepast met het oog op de homologatie. “Na uitgebreid onderzoek”, aldus de importeur in een persbericht, is besloten het model in Nederland op de markt te brengen. Waaruit dat ‘onderzoek’ precies bestond, viel vandaag niet na te gaan: Marketing Manager Ouwerling van A.I.M. was niet te bereiken. Wel refereert hij in het persbericht aan de positieve reacties van pers, publiek en dealers nadat de wagen was getoond op de New York Motor Show. Met de 9-7X zegt Ouwerling “een voor ons nieuw, belangrijk marktsegment, dat voortdurend groeit, te betreden.” De SUV komt er in een zes- en achtcilindervariant die afgerond 65 duizend, respectievelijk 69 duizend euro gaan kosten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding