De fabriek van DK-Schweitzer staat in Maleisië, waar bekleding en deurpaneelsets worden vervaardigd voor een groot aantal automerken. De inbouwvestiging in Rijen werkt voor importeurs en dealerbedrijven in heel Europa, uitgezonderd het Verenigd Koninkrijk. Op voorraad bevinden zich permanent zo’n achttienhonderd ledersets, in diverse kleuren. In Nederland werkt DK-Schweitzer voor de importeurs van Mazda, Hyundai, Kia en Saab, terwijl in samenwerking met het nabijgelegen Gefco (Oosterhout) de Franse merken Peugeot en Citroën worden bediend. Ook de grotere dealerholdings (Rüttchen, Van Mossel, Martin Schilder) alsmede Leaseplan behoren tot de klantenkring. Het belangrijkste wapenfeit van DK-Schweitzer tot nu toe is echter het aankleden van de vorige Ford Focus, die in zijn nadagen als luxe uitvoering Futura aan de man werd gebracht. In het Belgische Genk werden toen elfduizend auto’s, aangeleverd vanuit de Ford-fabrieken in Valencia en Saarlouis, voorzien van een lederen interieur. Bij DK-Schweitzer Nederland werken momenteel 23 mensen in loondienst; acht onderaannemers worden ingeschakeld naargelang het werkaanbod. In verband met de groeiende orderportefeuille verwacht het bedrijf eind dit jaar 40 à 45 man op de loonlijst te hebben. Nieuw personeel werft DK-Schweitzer bij voorkeur in de schadebranche en het garagebedrijf, vanwege de daar bestaande expertise op het gebied van in- en uitbouw.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding