Maar de vrije val van Pon houdt aan. Inmiddels staat Pon op de 21e plaats met 945 miljoen euro, wat volgens Quote een verlies van maar liefst 21 procent is ten opzichte van vorig jaar. Het familiekapitaal van de Pon’s kreeg een stevige deuk zegt Quote, die ook aangeeft dat van een familiekapitaal niet echt sprake is nu Wijnand Pon zijn broers en zussen heeft uitgekocht. Broer Ben doet vanuit Californië in wijn. En Wijnand zit zelf ook regelmatig op de Argentijnse pampa’s tussen de runderen en de wijnranken. Daarmee is hij niet onsuccesvol want zijn bedoening werd uitgeroepen tot Wijnhuis van Argentinië. Waar de klappen in de brede Pon-portfolio dan wel vallen, weet Quote kennelijk niet. Het zeer gedifferentieerde pakket, met verschillende bezittingen buiten de autobranche, liep in ieder geval stevige averij op. De andere autofamilies Kroymans, Lauret en Louwman schreven ondanks de zogenaamde barre autotijden lekker bij op hun conto. TomTom baande het pad voor nieuwkomer Pieter Geelen. Met 710 miljoen euro nestelt hij zich op de 25e plaats, De 41-jarige Geelen laat zien dat een beursgang ook nu nog lucratief kan zijn. Met zijn zoek- en vindapparaatje TomTom maakt Geelen (rijbewijsloos!) samen met jeugdvriend Peter Frans Pauwels een perfecte entree in de Quotelijst. Pauwels was overigens al miljonair maar wist het bedrag dankzij zijn aanddel TomTom te verdubbelen. Voor een rijk autorijtje zie AM nr. 20.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding