Hessing verkoopt merken als Rolls-Royce, Lamborghini, Maserati en Bentley. Het opvallende pand met het kostbare blik duidelijk in zicht werd begin deze maand geopend. De uitgestalde vierwielers zorgen sindsdiens kennelijk voor zoveel onrust dat de verkeersstroom stagneert, denkt Patrick Potgraven van de VID."De files zijn, het slechte weer meegenomen, de eerste vijftien dagen van de maand op die plek met 62 procent toegenomen. Landelijk was dat 22 procent. De etalage veroorzaakt dus veertig procent extra filedruk", aldus de filedeskundige. Algemeen directeur Jan Groen van Hessing is inmiddels ook opgevallen dat het verkeer bij zijn bedrijf opvallend vaak vast staat. Maar erg kan hij het niet vinden. "Een goede zaak. De plek is een goede keuze geweest," zegt hij. "Maar ik denk dat het tijdelijk is want de meeste mensen in de file staan er waarschijnlijk elke dag dus die wennen aan ons pand." Gekscherende oppert Groen een speciale Hessingstrook aan te leggen voor mensen die zo langzaam mogelijk langs het (voor velen) onbereikbare blik willen rollen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding