Het gehanteerde bedrag van 9,95 euro "is in ieder geval zwaar onder de kostprijs", reageert zowel marketing manager Arjan van der Meer van Kwik-Fit Nederland als Bovag-woordvoerder Rob Boon. Kwik-Fit verbindt wel enkele restricties aan de actie. Zo moet de afspraak minimaal een maand vooraf aan de werkelijke keuringsdatum worden gemaakt. De klant geeft telefonisch of op de site aan welke datum zijn voorkeur heeft. De APK-cheques zijn verkrijgbaar tot en met 31 december en blijven een jaar geldig. Vanaf januari geldt voor niet-chequebezitters weer de normale Kwik-Fit-prijs van 39 euro. Rob Boon ervaart niets nieuws onder de zon. Hij ziet voorbeelden te over van vergelijkbare aanbiedingen bij merk- en niet-merkdealers. Weliswaar niet in samenwerking met een retailorganisatie, maar wel met dezelfde kortingen of zelfs voor nog minder. “In veel gevallen rekent de garagist geen APK-kosten wanneer de eruit voortvloeiende reparaties door hem worden uitgevoerd. Ik ken zelfs universele garages die de APK helemaal gratis doen en dan wel zien of er nog iets van reparatieopbrengsten tegenover staat.” Arjan van der Meer van Kwik-Fit Nederland erkent dat er "natuurlijk wel geld bij moet. Voor 9,95 euro kun je vanzelfsprekend geen APK-controle uitvoeren. We dragen de kosten hiervoor dan ook samen met Kruidvat.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding