Bij het bekend maken van de derdekwartaalcijfers kwam Stern met de mededeling dat deze zogenoemde outlook ‘moeilijk haalbaar’ is. Dat zou liggen aan de slechte markt. Dat voorbehoud is geen verrassing, zegt een analist van een Nederlandse zakenbank tegen de nieuwsdienst Dow Jones. De marktcijfers duidden namelijk al op een slechte ontwikkeling: in september trok de automarkt aan maar in oktober en november daalde die weer. De analist vond de outlook al ‘op het randje’. Het vierde kwartaal moet positiever uitpakken, ook door de stijgende verkoop van Mercedes. Dat is voor Stern een belangrijk merk. Stern sloot op de Amsterdamse beurs aan het einde van de desbetreffende handelsdag (15 december) 1,94 procent lager, op 30,30 euro. Overigens wordt het aandeel geschraagd door een vorstelijk dividendrendement van 5,2 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding