De FlexiFuel-motor is in eerste instantie beschikbaar voor de Volvo’s S40 en V50 en heeft een vermogen van 125 pk. Met de introductie wordt het aanbod ‘eco-auto’s’ van Volvo verder uitgebreid. Vanaf 1995 produceert Volvo Bi-Fuel-modellen, die rijden op benzine of aardgas. Nu komt daar een tweede milieuvriendelijk alternatief bij: de FlexiFuel-Volvo. Hierdoor kan Volvo momenteel vier van de zeven modellen leveren met een motor die door een alternatieve brandstof wordt aangedreven. Een FlexiFuel-motor maakt gebruik van E85; een mengsel van 85 procent ethanol en 15 procent benzine. Ethanol kan worden gewonnen uit zogeheten ‘biomassa’, waaronder tarwe, suikerriet en maïs. Auto’s die rijden op E85 bio-ethanol hebben een 80 procent lagere uitstoot van CO2 dan auto’s die op benzine rijden. FlexiFuel-auto’s kunnen in Volvo’s visie een belangrijke bijdrage leveren aan het toekomstige probleem van olietekorten.” In eerste instantie zullen de FlexiFuel-modellen alleen leverbaar zijn in Zweden. Volvo Cars Nederland onderzoekt momenteel of de S40 en V50 FlexiFuel ook in Nederland geïntroduceerd kan worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding