Kia voorziet Autovisie per direct weer van testauto’s. Afgesproken is wel dat de modellen “voorlopig” alleen aan bod komen in vergelijkende tests. Eerder kondigde de importeur juist een boycot af richting Autovisie, omdat het blad bij tests van Kia-producten niet objectief zou zijn. Kia Nederland zegt dat het conflict ook andere journalisten onder druk heeft gezet. Voor die onbedoelde “spin off” biedt de importeur zijn excuus aan. Dat gebeurt in een brief die is ondertekend door Managing Director Cor Baltus van Kia Nederland en hoofdredacteur Ton Roks van Autovisie. Het schrijven is verzonden aan de leden van de APC en APRC, de verenigingen van Nederlandse autojournalisten c.q. PR-medewerkers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding