Mercedes-Benz Welt is een ontwerp van het Nederlandse architectenbureau UN Studio-Van Berkel & Bos (bekend van de Erasmusbrug in Rotterdam en Museum Het Valkhof in Nijmegen). Het museum ligt vlakbij de Mercedes-fabrieken en herbergt ook het nieuwe Mercedes-Benz Center Stuttgart (een erg duur gehuisveste Mercedes-dealer). Het complex is gebouwd op één miljoen bezoekers per jaar. De expositieruimte meet zeventienduizend vierkante meter en toont, verdeeld over negen verdiepingen, in totaal 175 museumstukken. De collectie reikt van de dikke Mercedes 770 van Keizer Wilhelm II tot de rode Mercedes SL van prinses Diana, die met haar Duitse sportwagen destijds de Britse natie schokte (zij had natuurlijk ‘British’ moeten kopen…). De Mercedes S-klasse waarin zij in 1997 verongelukte in Parijs staat overigens niet in het nieuwe museum. Daags voor de opening van Mercedes-Benz Welt sluit het oude, uit 1923 daterende Mercedes-museum. Meer informatie: www.mercedes-benz.com/welt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding