Dit blijkt uit het vandaag gepresenteerde European Trusted Brands onderzoek 2006, voor de zesde maal uitgevoerd door uitgeverij Reader’s Digest. De topdrie van de meest betrouwbare merken in Nederland bestaat uit KPN (met een score van 63 procent), Nokia (61) en Duracell (61). Zoals de meeste merken in hun categorie houdt ook Opel zijn koppositie als betrouwbaarste automerk. Het onderzoek laat zien dat criteria als waar voor je geld, marktleiderschap, kwaliteit van het product en imago van het merk bij Nederlanders vertrouwen wekt. Voor het onderzoek werden ruim 25 duizend consumenten in veertien landen ondervraagd, waarvan ruim twaalfhonderd in Nederland. Ook merken als Staatsloterij (score 58 procent), Mona (56) en EasyJet (43) laten hun concurrenten ver achter zich op het gebied van betrouwbaarheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding