Chef Victor Muller van de exclusieve autofabriek uit Zeewolde bloosde van opwinding bij zijn toespraak tot de wereldpers. De reden om een 4×4 sports car te brengen is simpel: de klanten van het merk worden ouder en kunnen hun knieën niet meer zo goed buigen. "Het is een sportauto, geen suv", benadrukte Muller. Zijn klanten zouden iets bijzonders willen hebben, iets unieks, iets dat met passie gemaakt wordt. "Geld is niet het probleem." De auto heeft een 6.0-W12 powertrain van VW-Audi. De motor levert vijfhonderd pk en het uit aluminium opgetrokken geheel weegt 1850 kilogram. Muller onthulde de auto samen met de tegenwoordiger van Mubadala Development Company uit Abu Dhabi, grootaandeelhouder van Spyker Cars. Mubadala heeft ook een aandeel van vijf procent in Ferrari. Spyker gaat de ssuv vanaf 2007 in productie nemen, eerst bij het Duitse Karmann. "Later komt er misschien een eigen fabriek met hulp vanuit het Midden-Oosten", aldus een woordvoerder van Spyker. Lees ook het interview met Victor Muller in de nieuwe AM, die eind deze week verschijnt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding