Dat zegt operationeel directeur Milco de Vries van Kroymans Corporation in een interview in marketingvakblad MarketingTribune. De uitspraak houdt verband met de introductie van de Saab 9-5 BioPiower. Die kan rijden op de brandstof E85, die voor 85 procent bestaat uit bio-ethanol. In Nederland zijn nog geen tankstations waar E85 kan worden getankt. Kroymans zegt daarom in gesprek te zijn met brandstofleveranciers om E85 in Nederland te introduceren. Mocht geen enkele leverancier daar welwillend tegenover staan, wil Kroymans zelf vijf tankstations met bio-ethanol openen. “Als wij erop gaan inzetten, volgt de rest vanzelf”, aldus De Vries. In de oren van Frans Swarttouw, marketingmanager bij oliemaatschappij Argos Oil, klinken de plannen van de Saab-importeur wat al te vrijblijvend. In een reactie zegt hij dat E85 zonder accijnsvrijstellingen onbetaalbaar zal zijn en dat het aanbieden van ethanol gepaard gaat met een stuk regelgeving ‘zo groot als de jungle van Cambodja’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding