In het schrijven wordt hen te verstaan gegeven dat ze zich moeten houden aan de rechterlijke uitspraak van 31 januari. Sinds die datum mag wijziging van de kilometerstand van een auto alleen nog maar onder speciale voorwaarden. Zo moet het autobedrijf voor de ingreep een objectieve reden van de klant krijgen, die reden laten vastleggen in een standaardverklaring en een kopie ervan sturen naar de Stichting Nationale Auto Pas. Om naleving van de uitspraak af te dwingen, ontvangen de NAP-autobedrijven binnenkort de nieuwe ‘spelregels’. In de mailing staan ook de sancties verwoord. Wie de regels overtreedt wordt geroyeerd als NAP-lid en als Bovag-lid en krijgt een boete. De mailing gaat naar circa 6,5 duizend bedrijven. Naar schatting 3,5 duizend autobedrijven in Nederland zijn niet aangesloten bij de Stichting Nationale Auto Pas.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding