Niet dat de structurele overcapaciteit van ongeveer twintig procent geheel zal verdwijnen, maar het verschil ertussen zal de komende jaren slinken. Deze verschuiving en een groeiende economie van ruim twee procent zullen voor de hele branche een lichte verbetering tot gevolg hebben. ING verwacht dat de nieuwverkopen in 2007 op 475 duizend stuks zullen uitkomen. De structurele overcapaciteit is echter een blijvend probleem. Fabrikanten blijven de verwachtingen maar te optimistisch inschatten, of zoals de ING-onderzoeker meldde: de branche leert niet van het verleden. Meer aandacht voor de occasionverkoop zal tot een beter totaalrendement leidden: betere calculatie, waarin sta- en opknapkosten worden opgenomen. Het laten rouleren van de occasionvoorraad tussen vestigingen zodat de consument vaker verschillende keuzes krijgt voorgeschoteld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding