Daarmee is Van Buel ook lid van de raad van bestuur van het Zweedse autoconcern. Lex Kerssemakers, ook Nederlander, is sinds 2004 verantwoordelijk voor merk- en productontwikkeling. Albie van Buel startte zijn carrière in 1985 bij Volvo Car in Helmond, als financial controller. Tot hij in 2000 naar het hoofdkantoor van Volvo Cars in Zweden vertrok, bekleedde hij diverse managementfuncties binnen Volvo Car en later NedCar op het gebied van inkoop. In het Zweedse Göteborg was Van Buel eerst verantwoordelijk voor de inkoop van interieuronderdelen en later onder meer motoren, versnellingsbakken en grondstoffen. Sinds 2004 bekleedde hij de functie van Commodity Director Purchasing bij Ford Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding