De onderhandelingen over de toekomst van NedCar tussen raad van bestuur, directie en de sociale partners, hebben niet geleid tot een conclusie. De besprekingen worden voortgezet op 11 april aanstaande. Mitsubishi Motors Corporation heeft NedCar gevraagd een plan te maken voor herstructurering naar één shift, op basis van het huidige productievolume voor de Mitsubishi Colt met oog op het voorgenomen stoppen van de Smart Forfour productie. Dat zou weleens duizend arbeidsplaatsen kunnen gaan kosten. Smart is een onderdeel van DaimlerChrysler. Mitsubishi bevestigde nogmaals haar ‘onveranderde loyaliteit’ aan de productie van de huidige Mitsubishi Colt bij NedCar tot 2009, aldus het persbericht. NedCar had zijn hoop gevestigd op een tweede (Mitsubishi) model dat vanaf 2007 in productie gaat. In dat geval zouden de voorbereidingen nu zo ongeveer moeten beginnen omdat de ‘opstarttijd’ een jaar is en dan zouden er veel minder arbeidsplaatsen vervallen. NedCar zegt internationaal concurrerend te kunnen werken. Bij de Limburgse fabriek werken nu nog drieduizend mensen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding