Na stevige discussie met de dienstdoende APK-meesters werd “in alle gevallen” de afkeur teruggedraaid. Ook boetes verdwenen in de prullenbak nadat Hella kopieën van de betreffende wetsartikelen had opgestuurd. "Maar dan is de ergernis al geschied", concludeert het merk in zijn relatiemagazine Hella Actueel. Volgens Hella leidt gebrek aan kennis bij genoemde instanties nodeloos tot problemen. Met name dagrijlichten, gekleurde achterlichten of zijmarkeringslampen vormen voer voor discussie. Maar “op voorwaarde dat deze accessoires worden gemonteerd en gebruikt zoals in de handleiding aangegeven” wordt geen enkele wet overtreden. In het blad zet de Nederlandse importeur “nog één keer” de voorschriften uiteen. De kleur van achterlichten bijvoorbeeld is in geen enkele wet voorgeschreven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding