Hij brengt zijn aandelenbelang in het autoconcern namelijk fors terug. Hij bezit nog maar 3,6 procent van de aandelen, meldt Betten Beursmedia vandaag. Dit blijkt uit een melding in het kader van de Wet Melding Zeggenschap in ter beurze genoteerde vennootschappen (WMZ). In augustus 2000, zes jaar geleden dus, hield Hollander een belang van 19,59 procent in Stern. Hollander (68), nu gewoon lid van de raad van commissarissen van Stern Groep, werd in 1986 (mede-)eigenaar van Stergam, de grote Mercedes-Benz-dealer in Amsterdam. In maart 1993 was hij een van de investeerders die de Amsterdamse vestiging van Opel-dealer Riva overnam (van Athlon). Naast Leen Hollander zat ook de huidige Stern-ceo Henk van der Kwast in dat groepje. Stern noteerde dinsdag 13 juni aan de effectenbeurs in Amsterdam drie procent lager, op 37,65 euro.