Vooraf was gerekend op een vergelijkbare toeloop als in 2005. Die hoop leek ook gerechtvaardigd, aangezien ditmaal schadeherstel weer deel uitmaakte van de beurs. AutovakRAI 2007 pakte zijn verlies vooral in het openingsweekeinde. De slecht bezochte zaterdag en zondag konden daarna (maandag tot en met donderdag) niet worden gecompenseerd. Over de oorza(a)k(en) is het voor Molenschot vooralsnog gissen. Hij vindt dat zowel AmsterdamRAI als de exposanten voldoende inspanningen hebben geleverd om mensen te bewegen tot een bezoek. Éen ding is voor hem duidelijk: “Het openingsweekeinde kan eraf.” De publieke opkomst mag dan teleurstellend zijn, de standhouders tonen zich volgens beursmanager Fernand Molenschot gematigd positief. “Tachtig procent van de exposanten is tevreden, twintig procent niet”, stelt hij op basis van gesprekken tijdens de beurs.