Nieuwe geldinjectie voor Spyker

Spyker krijgt een nieuwe lening van 14,3 miljoen euro voor de herfinanciering van zijn toekomstige activiteiten.

Strongwind, van aandeelhouder en ceo Michiel Mol, steekt nog eens 4,3 miljoen euro in de sportautofabrikant. Investeringsmaatschappij en aandeelhouder Mubadala Development Company steekt tien miljoen euro in de Zeewoldse onderneming. In totaal heeft Spyker in 2007 een financiële injectie van 29,3 miljoen euro gekregen. Spyker wil deze investering voor een deel gaan gebruiken voor het uitbreiden van de productiemogelijkheden bij Karmann voor haar Long Wheel Base modellen. Vooral het inbouwen van een automaat vraagt enige technische en financiële inspanning. Daarnaast wil het bedrijf faciliteiten creëren om de totale productie te kunnen opvoeren. Ook de start van een leaseconcept voor de Amerikaanse markt vraagt een financiële ondersteuning. Een gedeelte van de lening zal ten goede komen aan de ontwikkeling van de Spyker F1 zodat er in 2008 een meer competitieve racer staat. In augustus 2007 tijdens de Turkse Grand Prix verwacht Mol een verbeterde update van de huidige F1 wagen te presenteren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nieuwe geldinjectie voor Spyker - Automobielmanagement.nl

Nieuwe geldinjectie voor Spyker

Spyker krijgt een nieuwe lening van 14,3 miljoen euro voor de herfinanciering van zijn toekomstige activiteiten.

Strongwind, van aandeelhouder en ceo Michiel Mol, steekt nog eens 4,3 miljoen euro in de sportautofabrikant. Investeringsmaatschappij en aandeelhouder Mubadala Development Company steekt tien miljoen euro in de Zeewoldse onderneming. In totaal heeft Spyker in 2007 een financiële injectie van 29,3 miljoen euro gekregen. Spyker wil deze investering voor een deel gaan gebruiken voor het uitbreiden van de productiemogelijkheden bij Karmann voor haar Long Wheel Base modellen. Vooral het inbouwen van een automaat vraagt enige technische en financiële inspanning. Daarnaast wil het bedrijf faciliteiten creëren om de totale productie te kunnen opvoeren. Ook de start van een leaseconcept voor de Amerikaanse markt vraagt een financiële ondersteuning. Een gedeelte van de lening zal ten goede komen aan de ontwikkeling van de Spyker F1 zodat er in 2008 een meer competitieve racer staat. In augustus 2007 tijdens de Turkse Grand Prix verwacht Mol een verbeterde update van de huidige F1 wagen te presenteren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding