Van der Kooi zoekt vijfde merk en pand

De fusie met Nimag ketste af op marges en tijd.

De aangekondigde fusie tussen Van der Kooi en Nimag – die voor 99 procent rond was maar toch afketste – is op een aantal fronten misgegaan. Jan van der Kooi: "De voorgestelde marges waren te klein en de onderhandelingen duurden zo ontzettend lang dat het ten koste van de bedrijfsvoering had kunnen gaan. We besloten toen niet verder te gaan. Ik had met die beslissing geen moeite maar m’n vader (Willem van der Kooi, red.) vond het jammer." Het heeft de plannen om een Brits Sportwagencentrum te maken niet afgelast. Van der Kooi: "We gaan daar onze eigen merken Lotus, Caterham, Noble en Ultima voeren en zijn met nog een Brits merk bezig. We kunnen pas wat doen als we een nieuwe locatie hebben, hopelijk voor het einde van dit jaar." Van der Kooi opende vier jaar geleden – naast de hoofdvestiging in Lochem – een tweede vestiging aan de Amsteldijk in Amsterdam, waar het nu is uitgegroeid. De nieuwe locatie moet in Amsterdam Zuid-Oost tussen de 750 en 1200 vierkante meter groot zijn. Van der Kooi heeft inmiddels met MG gesproken ("misschien te groot voor ons"), Invicta is afgewezen ("te duur en te onbekend") en kijkt naar TVR. "Er gaan nu weer geruchten dat TVR bij Lotus gebouwd zou worden; ik denk dat onze ingang bij Lotus beter is dan die van Nimag. Maar we moeten een doorstart eerst afwachten." Van der Kooi verkoopt ook gebruikte Morgan’s. Dat is het andere merk van importeur Nimag (Louwman Groep).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Van der Kooi zoekt vijfde merk en pand - Automobielmanagement.nl

Van der Kooi zoekt vijfde merk en pand

De fusie met Nimag ketste af op marges en tijd.

De aangekondigde fusie tussen Van der Kooi en Nimag – die voor 99 procent rond was maar toch afketste – is op een aantal fronten misgegaan. Jan van der Kooi: "De voorgestelde marges waren te klein en de onderhandelingen duurden zo ontzettend lang dat het ten koste van de bedrijfsvoering had kunnen gaan. We besloten toen niet verder te gaan. Ik had met die beslissing geen moeite maar m’n vader (Willem van der Kooi, red.) vond het jammer." Het heeft de plannen om een Brits Sportwagencentrum te maken niet afgelast. Van der Kooi: "We gaan daar onze eigen merken Lotus, Caterham, Noble en Ultima voeren en zijn met nog een Brits merk bezig. We kunnen pas wat doen als we een nieuwe locatie hebben, hopelijk voor het einde van dit jaar." Van der Kooi opende vier jaar geleden – naast de hoofdvestiging in Lochem – een tweede vestiging aan de Amsteldijk in Amsterdam, waar het nu is uitgegroeid. De nieuwe locatie moet in Amsterdam Zuid-Oost tussen de 750 en 1200 vierkante meter groot zijn. Van der Kooi heeft inmiddels met MG gesproken ("misschien te groot voor ons"), Invicta is afgewezen ("te duur en te onbekend") en kijkt naar TVR. "Er gaan nu weer geruchten dat TVR bij Lotus gebouwd zou worden; ik denk dat onze ingang bij Lotus beter is dan die van Nimag. Maar we moeten een doorstart eerst afwachten." Van der Kooi verkoopt ook gebruikte Morgan’s. Dat is het andere merk van importeur Nimag (Louwman Groep).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding