Geen Brilliance meer voor België en Nederland

Auto-importeur Karel Cardoen stopt onmiddellijk met de verkoop van Brilliance.

De anderhalve ster die de Chinees tijdens de NCAP-crashtest haalde maakt de wagen, volgens Karel Cardoen (zie foto), dusdanig onveilig dat hij de verkoop in België stopt. De plannen om de Brilliance BS6 op de Nederlandse markt te brengen zijn voor onbepaalde tijd opgeschort. “Met deze score is de Brilliance BS6 veiliger dan de helft van de voertuigen die momenteel op onze Belgische wegen rondrijden”, zegt Cardoen. Hij had echter op twee à drie sterren gerekend. Hij ziet de zware testen niet als een verkapte manier om de Chinese auto’s van de europese markt te houden. “De strenge Europese normen, zowel qua veiligheid als qua emissie, maakt dat autofabrikanten wereldwijd aan de slag zijn om auto’s te verbeteren. De Chinese fabrikanten krijgen het hierdoor inderdaad moeilijker om snel op de Europese markt te komen." Brilliance en ADAC hebben op 18 juni 2007 een overeenkomst getekend om de veiligheid van de Brilliance BS6 te verhogen. Zie ook de stelling op de site van AM.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Geen Brilliance meer voor België en Nederland - Automobielmanagement.nl

Geen Brilliance meer voor België en Nederland

Auto-importeur Karel Cardoen stopt onmiddellijk met de verkoop van Brilliance.

De anderhalve ster die de Chinees tijdens de NCAP-crashtest haalde maakt de wagen, volgens Karel Cardoen (zie foto), dusdanig onveilig dat hij de verkoop in België stopt. De plannen om de Brilliance BS6 op de Nederlandse markt te brengen zijn voor onbepaalde tijd opgeschort. “Met deze score is de Brilliance BS6 veiliger dan de helft van de voertuigen die momenteel op onze Belgische wegen rondrijden”, zegt Cardoen. Hij had echter op twee à drie sterren gerekend. Hij ziet de zware testen niet als een verkapte manier om de Chinese auto’s van de europese markt te houden. “De strenge Europese normen, zowel qua veiligheid als qua emissie, maakt dat autofabrikanten wereldwijd aan de slag zijn om auto’s te verbeteren. De Chinese fabrikanten krijgen het hierdoor inderdaad moeilijker om snel op de Europese markt te komen." Brilliance en ADAC hebben op 18 juni 2007 een overeenkomst getekend om de veiligheid van de Brilliance BS6 te verhogen. Zie ook de stelling op de site van AM.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding