Eigen risico autoverzekering wijzigt

Voor schade door onbekende motorrijtuigen wordt het eigen risico 250 euro.

Voor de andere situaties (onverzekerd, gestolen, gemoedsbezwaarde) geldt voortaan geen eigen risico meer, meldt het Waarborgfonds. De wijziging van het eigen risico volgt op de aanpassing per 11 juni van de Nederlandse wet (Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen) aan de 5e EU-richtlijn voor motorrijtuigenverzekeringen. De verhoging van de verplicht verzekerde sommen bepaalt ook de maximale verplichting van het Waarborgfonds. Voor materiële schade geldt voortaan één miljoen euro per gebeurtenis en voor letsel vijf miljoen per gebeurtenis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Eigen risico autoverzekering wijzigt - Automobielmanagement.nl

Eigen risico autoverzekering wijzigt

Voor schade door onbekende motorrijtuigen wordt het eigen risico 250 euro.

Voor de andere situaties (onverzekerd, gestolen, gemoedsbezwaarde) geldt voortaan geen eigen risico meer, meldt het Waarborgfonds. De wijziging van het eigen risico volgt op de aanpassing per 11 juni van de Nederlandse wet (Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen) aan de 5e EU-richtlijn voor motorrijtuigenverzekeringen. De verhoging van de verplicht verzekerde sommen bepaalt ook de maximale verplichting van het Waarborgfonds. Voor materiële schade geldt voortaan één miljoen euro per gebeurtenis en voor letsel vijf miljoen per gebeurtenis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding