‘Einde beursnotering Spyker in zicht’

De beursnotering van Spyker heeft het bedrijf meer kwaad dan goed gedaan. Daarom willen de grootaandeelhouders de Euronext verlaten.

Dat meldt De Pers in zijn editie van vandaag. Het gratis dagblad baseert zich op “goed geïnformeerde bronnen rond het bedrijf”. Volgens een ingewijde zouden vader en zoon Mol, in het bezit van bijna dertig procent van de aandelen, overwegen de onderneming te splitsen zodra ze van de beurs is. “De autofabriek zorgt voor een onderwaardering van het hele bedrijf. Die willen ze van de hand doen, om met de renstal verder te gaan. Er wordt zelfs al gesproken over een nieuwe beursnotering voor alleen de renstal.” Nadeel van een beursnotering is de verplichting om aandeelhouders nauwgezet op de hoogte te houden van ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de resultaten – en daarmee op de koers. Bij Spyker zijn mede door die verplichting in korte tijd de nodige berichten met een negatieve strekking naar buiten gekomen – over toeleveranciers (zoals Karmann) die hun geld niet kregen, het onverwachte vertrek van ceo Victor Muller, ter discussie gestelde verkoopaantallen en de verpanding van de merknaam Spyker aan Friesland Bank. De beurskoers zakte door de publiciteit weg. Spyker-oprichter Muller houdt zich sinds medio mei bezig met design en branding van het merk. In het bericht van De Pers weerspreekt hij de geluiden over een naderend beursafscheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

‘Einde beursnotering Spyker in zicht’ - Automobielmanagement.nl

‘Einde beursnotering Spyker in zicht’

De beursnotering van Spyker heeft het bedrijf meer kwaad dan goed gedaan. Daarom willen de grootaandeelhouders de Euronext verlaten.

Dat meldt De Pers in zijn editie van vandaag. Het gratis dagblad baseert zich op “goed geïnformeerde bronnen rond het bedrijf”. Volgens een ingewijde zouden vader en zoon Mol, in het bezit van bijna dertig procent van de aandelen, overwegen de onderneming te splitsen zodra ze van de beurs is. “De autofabriek zorgt voor een onderwaardering van het hele bedrijf. Die willen ze van de hand doen, om met de renstal verder te gaan. Er wordt zelfs al gesproken over een nieuwe beursnotering voor alleen de renstal.” Nadeel van een beursnotering is de verplichting om aandeelhouders nauwgezet op de hoogte te houden van ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de resultaten – en daarmee op de koers. Bij Spyker zijn mede door die verplichting in korte tijd de nodige berichten met een negatieve strekking naar buiten gekomen – over toeleveranciers (zoals Karmann) die hun geld niet kregen, het onverwachte vertrek van ceo Victor Muller, ter discussie gestelde verkoopaantallen en de verpanding van de merknaam Spyker aan Friesland Bank. De beurskoers zakte door de publiciteit weg. Spyker-oprichter Muller houdt zich sinds medio mei bezig met design en branding van het merk. In het bericht van De Pers weerspreekt hij de geluiden over een naderend beursafscheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding