High Tech Automotive Systems nu snel van start

Zes miljard meer omzet en tienduizend meer arbeidsplaatsen in de automotive industrie in Nederland. Dat is het doel van HTAS.

Op 7 september start het HTAS Innovatie Programma met een officiële bijeenkomst. In dit programma werken het ministerie van Economische Zaken, kennisinstituten en het bedrijfsleven samen en gaan meer honderd miljoen euro investeren in een aantal baanbrekende technologieën die de Nederlandse automobielindustrie op de wereldkaart zullen zetten. Doel is de omzet van de sector in tien jaar te vergroten met meer dan zes miljard euro. De werkgelegenheid moet groeien met tienduizend arbeidsplaatsen . Alle bedrijven, vooral uit het MKB, kennisinstellingen en intermediairs die zich bezig houden met de automotive industrie, technologie en kennisontwikkeling in Nederland zijn uitgenodigd om bij de start van dit programma aanwezig te zijn. Zij zullen inhoudelijk worden geïnformeerd over de hoofdlijnen en deelthema’s van het programma en nadrukkelijk worden uitgenodigd om te participeren. Het innovatieprogramma HTAS is ontwikkeld door de gezamenlijke Nederlandse automotive sector, in overleg met het ministerie van Economische Zaken en heeft een looptijd van vijf jaar. Via een open consortium van grote bedrijven, het MKB en kennis- en onderwijsinstellingen wil de sector haar internationale concurrentiepositie verder versterken. HTAS is een initiatief van de Federatie Holland Automotive, de Nederlandse koepelorganisatie op het gebied van automotive waarvan producenten, toeleveranciers, onderwijs- en kennisinstellingen deel uit maken. HTAS is het vierde grote programma in het innovatiebeleid van het Ministerie van Economische Zaken. De overheid stelt hierin samen met ondernemers en kennisinstellingen programma’s op waarin Nederland in economisch opzicht internationaal voorop loopt of kan gaan lopen. Eerder gingen Point-One, Food & Nutrition Delta en het Water-programma van start. ( www.htas.nl )

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

High Tech Automotive Systems nu snel van start - Automobielmanagement.nl

High Tech Automotive Systems nu snel van start

Zes miljard meer omzet en tienduizend meer arbeidsplaatsen in de automotive industrie in Nederland. Dat is het doel van HTAS.

Op 7 september start het HTAS Innovatie Programma met een officiële bijeenkomst. In dit programma werken het ministerie van Economische Zaken, kennisinstituten en het bedrijfsleven samen en gaan meer honderd miljoen euro investeren in een aantal baanbrekende technologieën die de Nederlandse automobielindustrie op de wereldkaart zullen zetten. Doel is de omzet van de sector in tien jaar te vergroten met meer dan zes miljard euro. De werkgelegenheid moet groeien met tienduizend arbeidsplaatsen . Alle bedrijven, vooral uit het MKB, kennisinstellingen en intermediairs die zich bezig houden met de automotive industrie, technologie en kennisontwikkeling in Nederland zijn uitgenodigd om bij de start van dit programma aanwezig te zijn. Zij zullen inhoudelijk worden geïnformeerd over de hoofdlijnen en deelthema’s van het programma en nadrukkelijk worden uitgenodigd om te participeren. Het innovatieprogramma HTAS is ontwikkeld door de gezamenlijke Nederlandse automotive sector, in overleg met het ministerie van Economische Zaken en heeft een looptijd van vijf jaar. Via een open consortium van grote bedrijven, het MKB en kennis- en onderwijsinstellingen wil de sector haar internationale concurrentiepositie verder versterken. HTAS is een initiatief van de Federatie Holland Automotive, de Nederlandse koepelorganisatie op het gebied van automotive waarvan producenten, toeleveranciers, onderwijs- en kennisinstellingen deel uit maken. HTAS is het vierde grote programma in het innovatiebeleid van het Ministerie van Economische Zaken. De overheid stelt hierin samen met ondernemers en kennisinstellingen programma’s op waarin Nederland in economisch opzicht internationaal voorop loopt of kan gaan lopen. Eerder gingen Point-One, Food & Nutrition Delta en het Water-programma van start. ( www.htas.nl )

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding